Ο πρώην επικεφαλής της NSA προσλήφθηκε από την OpenAI

Θα αναλάβει την ασφάλεια
14 Ιουνίου 2024 10:23
Ο πρώην επικεφαλής της NSA προσλήφθηκε από την OpenAI

Ο πρώην στρατηγός του Στρατού των ΗΠΑ και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας NSA, Paul M. Nakasone, έχει πλέον μία έδρα στο συμβούλιο της OpenAI.

Ο Nakasone ορίστηκε επικεφαλής της NSA από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump και παρέμεινε στη θέση μέχρι το Φεβρουάριο αυτού του έτους. Ήταν υπέρμαχος της ανανέωσης του Άρθρου 702 του Foreign Intelligence Surveillance Act, ένα πρόγραμμα παρακολούθησης το οποίο ανανεώθηκε τελικά από το Κογκρέσο τον Απρίλιο.

Ο Nakasone θα αναλάβει την Επιτροπή Ασφάλειας της Open AI και θα “συμβάλει στις προσπάθειες της εταιρίας να καταλάβει καλύτερα πώς η AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενδυναμώσει την κυβερνοασφάλεια, ανιχνεύοντας γρήγορα τις απειλές και να ανταποκρίνεται σε αυτές”.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυναμική να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων, αλλά μπορεί να το κάνει αυτό μόνο αν αυτές οι καινοτομίες δημιουργούνται και αναπτύσσονται με ασφάλεια. Η απαράμιλλη εμπειρία του στρατηγού Nakasone σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, θα βοηθήσουν την OpenAI να διασφαλίσει τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης για όλη την ανθρωπότητα. – Bret Taylor, επικεφαλής διοικητικού συμβουλίου της OpenAI

Ο σφοδρός επικριτής της OpenAI, Elon Musk, δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει την πρόσληψη του Nakasone, δηλώνοντας ειρωνικά πως “δεν μπορώ να περιμένω για να έχει πρόσβαση η OpenAI στο τηλέφωνό μου”, υπονοώντας πως η NSA θα έχει πρόσβαση σε όσα τηλέφωνα χρησιμοποιούν λογισμικό της OpenAI, όπως τα επερχόμενα iPhones.