WWDC24: Τι θα μας δείξει η Apple;

Όλες οι πληροφορίες
04 Ιουνίου 2024 10:34
WWDC24: Τι θα μας δείξει η Apple;

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο WWDC της Apple, στο οποίο δίνει συνήθως πληροφορίες για την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού της, δίνοντας τη δυνατότητα στους developers να αναπτύξουν και να έχουν έτοιμες τις εφαρμογές τους όταν κυκλοφορήσει η νέα έκδοση το φθινόπωρο. Δεδομένου όμως πως όλοι μιλάνε για την τεχνητή νοημοσύνη, η Apple μάλλον θα ακολουθήσει το παράδειγμα των ανταγωνιστών της και θα κάνει το βήμα προς την παραγωγική AI.

Παρόλο που η Apple δεν έχει ακόμα έτοιμο κάποιο δικό της AI chatbot, οι φήμες λένε πως θα ανακοινωθεί η ενσωμάτωση του ChatGPT στο iOS 18, καθώς έχει υπογράψει κάποιου είδους συμφωνία με την OpenAI. Σύμφωνα με το Bloomberg όμως, η Apple ενδιαφέρεται και για μία συμφωνία με την Google για να προσφέρει το Gemini AI στα iPhones, αλλά αυτό ίσως να συμβεί αργότερα μέσα στο έτος.

Η Siri αναμένεται να αναβαθμιστεί με τα LLMs της ίδιας της Apple. Οι χρήστες θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν για να εκτελούν πολλές περισσότερες εντολές σε ορισμένες εφαρμογές. Ωστόσο η αναβάθμιση της Siri δεν αναμένεται πριν τις αρχές του 2025.

Μία μεγάλη αλλαγή που ζητούσε εδώ και χρόνια η Google και αναγκάστηκε να κάνει η Apple λόγω πίεσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η έλευση των RCS μηνυμάτων. Η εταιρία είχε δηλώσει πως θα ενεργοποιήσει την υποστήριξη RCS μηνυμάτων το 2024 και έτσι είναι λογικό να κάνει την ανακοίνωση τώρα για το iOS 18.

Αυτό σημαίνει πως τα μηνύματα μεταξύ iOS και Android θα βελτιωθούν με αυξημένη κρυπτογράφηση, υψηλής ποιότητας εικόνες και βίντεο και βελτιωμένο διαμοιρασμό. Βέβαια τα μηνύματα από Android συσκευές μάλλον θα συνεχίσουν να εμφανίζονται ως πράσινα συννεφάκια στο iPhone.

Βελτιώσεις λειτουργίας με περισσότερα χαρακτηριστικά αναμένονται και στα Apple Music, Apple Maps, Calculator και Notes.

Στο macOS 15 τώρα, αναμένουμε την αναδιοργάνωση του System Settings βάσει προτεραιότητας διαφόρων κατηγοριών. Το εικονίδιο της Siri θα αποκτήσει νέα μονόχρωμη εμφάνιση, ενώ θα δούμε και αναβαθμίσεις στα εργαλεία προσβασιμότητας, όπως τα Shortcuts.

Με τα νέα iPad να έχουν ήδη ανακοινωθεί και τα νέα iPhones και Macs να αναμένονται το φθινόπωρο, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για ανακοινώσεις από πλευράς hardware. Ωστόσο η Apple ίσως να ανακοινώσει την ενσωμάτωση των M3 επεξεργαστών στα υπόλοιπα desktop συστήματά της. Ίσως να δούμε και κάποια νεότερη έκδοση των AirPods Max.

Σίγουρα αναμένουμε και κάποια ανακοίνωση για τη διαθεσιμότητα του Apple Vision Pro το οποίο προς το παρόν διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ. Φήμες κάνουν λόγο για διάθεση σε Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Unboxholics φυσικά θα καλύψουν το WWDC24 και θα σας μεταφέρουν όλα όσα ανακοινωθούν από την Apple στις 10 Ιουνίου.