Έρχεται συνεργασία Apple και OpenAI;

Τι θα ανακοινωθεί στο WWDC;
28 Μαΐου 2024 09:12
Έρχεται συνεργασία Apple και OpenAI;

Το WWDC της Apple πλησιάζει και σε αυτό γνωρίζουμε πως θα ανακοινωθούν πολλά νέα AI χαρακτηριστικά, όπως αυτοπαραγόμενα emojis, απομαγνητοφώνηση φωνητικών σημειώσεων και άλλα. Σύμφωνα όμως με τον Mark Gurman του Bloomberg, θα ανακοινωθεί και κάτι πολύ σημαντικό. Μία συνεργασία της Apple με την OpenAI!

Πρόσφατες φήμες κάνουν λόγο για μία βαθύτερη ενσωμάτωση των chatbots στο λογισμικό της Apple και αν επιβεβαιωθούν, ίσως να δούμε μία ενσωμάτωση του ChatGPT στο iOS.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που περιμένουμε είναι το “smart recap”, τη δυνατότητα δηλαδή του λογισμικού να συγκεντρώνει και να περιγράφει περιληπτικά μηνύματα, ειδοποιήσεις, ιστοσελίδες, άρθρα, σημειώσεις και άλλες μορφές media.

ΑΙ βελτιώσεις θα έρθουν και στην αναζήτηση Spotlight, στις internet αναζητήσεις με το Safari, καθώς και έξυπνες προτάσεις για emails και μηνύματα. Φυσικά η AI δε θα μπορεί να λείπει από την επεξεργασία φωτογραφιών. Λογικά η Apple θα παρουσιάσει και μία καλύτερη, πιο φυσική ομιλία για τη Siri.

Οι περισσότερες AI εργασίες θα λαμβάνουν χώρα στο ίδιο το κινητό, ενώ οι “βαριές” εργασίες θα χρησιμοποιούν τους servers της Apple. Σύμφωνα με τον Gurman, τα νέα AI χαρακτηριστικά θα γίνουν διαθέσιμα στις συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει μέσα στην τελευταία χρονιά.