Το Spotify αυξάνει επίσημα ξανά τις τιμές του - Πόσο πιο τσουχτερές γίνονται;

Οι ΗΠΑ υποδέχονται πρώτες το νέο κύμα αύξησης της συνδρομής του Spotify
03 Ιουνίου 2024 20:40
Το Spotify αυξάνει επίσημα ξανά τις τιμές του - Πόσο πιο τσουχτερές γίνονται;

Από τον περασμένο Απρίλιο σας είχαμε ενημερώσει για μια επικείμενη νέα αύξηση τιμών στις συνδρομές του Spotify και αυτή η μέρα ήρθε, όπως ανακοίνωσε η δημοφιλέστατη streaming υπηρεσία. 

Συγκεκριμένα, διάφορα ξένα μέσα όπως το Reuters και το CNN επιβεβαιώνουν ότι το Spotify αυξάνει τις τιμές σε όλα τα Premium συνδρομητικά πακέτα που προσφέρει με αύξηση που κυμαίνεται από τα 2$ δολάρια και φτάνει τα $3 δολάρια. Η δεύτερη αύξηση τιμής μέσα σε διάστημα ενός χρόνου ξεκινάει από τις ΗΠΑ από τις αρχές Ιουλίου, εκεί όπου το απλό "Individual" πακέτο διαμορφώνεται από τα $10.99 στα $11.99, το "Duo" πακέτο από τα $14.99 στα $16.99, το "Family" πακέτο από τα $16.99 στα $19.99 και τέλος, το φοιτητικό "Student" ανεβαίνει από τα $4.99 στα $5.99

Η σουηδική εταιρία πραγματοποίησε τη σχετική ανακοίνωση με τη δικαιολογία ότι γίνεται στο πλαίσιο της "συνεχόμενης επένδυσης και πρωτοπορίας στα χαρακτηριστικά του προϊόντος της", κάτι για το οποίο θα ειδοποιήσει σταδιακά όλους τους συνδρομητές της μέσα στις επόμενες εβδομάδες. H προηγούμενη επίσημη αύξηση που είχε γίνει ήταν τον Ιούλιο του 2023, κάτι που σημαίνει περισσότερη οικονομική επιβάρυνση για τους μουσικόφιλους που προτιμούν το Spotify μέσα σε διάστημα 12 μηνών. 

Το ότι ξεκίνησε από τις ΗΠΑ η δεύτερη κατά σειρά αύξηση των πακέτων συνδρομής του Spotify, σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν και στην Ελλάδα, αν και μέχρι την ώρα γραφής αυτού του άρθρου δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για το πότε θα έρθουν οι αυξήσεις στα μέρη μας και πώς θα διαμορφωθεί ο πιο "τσουχτερός" τιμοκατάλογος. 

Την ίδια ώρα η Apple, ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του Spotify ανέβασε για πρώτη -και τελευταία μέχρι σήμερα- φορά την συνδρομή του Apple Music στα τέλη του 2022, στα $10.99/€7.49 για το Individual πακέτο. Παράλληλα όμως προσφέρει σαφέστατα ανώτερη ποιότητα ήχου (Lossless και Dolby Atmos επιλογές) χωρίς να χρεώνει έξτρα την καλύτερη ποιότητα, όπως σκοπεύει να κάνει το Spotify με την "Supremium" συνδρομή, η οποία βρίσκεται στα πλάνα της σουηδικής εταιρίας.