Δείτε τι περνάει ένα iPhone πριν φτάσει στα χέρια σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ματιά στις απαιτητικές διαδικασίες δοκιμής
30 Μαΐου 2024 09:18
Δείτε τι περνάει ένα iPhone πριν φτάσει στα χέρια σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Apple μόλις μας χάρισε μια σπάνια ματιά στα εξειδικευμένα εργαστήριά της, όπου τα iPhone υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές αντοχής. Συγκεκριμένα, ο γνωστός reviewer tech προιόντων MKBHD έλαβε πρόσκληση για μια ξενάγηση στις ειδικές εγκαταστάσεις της εταιρίας και έτσι μοιράστηκε αποκλειστικό υλικό και πληροφορίες για όλα όσα περνάει ένα iPhone μοντέλο πριν φτάσει στα χέρια των καταναλωτών. Μάλιστα, ο YouTuber είχε τη δυνατότητα να μιλήσει και με τον επικεφαλής του hardware τμήματος της Apple, John Ternus, ο οποίος αποκάλυψε ακόμη περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Αναλυτικότερα, ο MKBHD παρουσίασε τα προηγμένα μηχανήματα που χρησιμοποιεί η Apple για να δοκιμάζει τα iPhones σε διάφορες μετρήσεις ανθεκτικότητας, όπως η αντοχή στη σκόνη και το νερό, η προστασία από πτώσεις και η αντοχή σε κραδασμούς. Μεταξύ αυτών, η επίδειξη αποκάλυψε μια εντυπωσιακή δοκιμή εισχώρησης νερού που πραγματοποιεί η Apple. Κατά τη διάρκειά της χτυπάνε 13 ρεύματα νερού το iPhone, ενώ περιστρέφεται σχεδόν 360 μοίρες, εξασφαλίζοντας ότι η συσκευή δοκιμάζεται από όλες τις γωνίες!

Μάλιστα, οι δοκιμές εισχώρησης νερού γίνονται σε τέσσερα στάδια. Αρχικά υπάρχει μια δοκιμή με σταγόνες, έπειτα συνεχής ψεκασμός χαμηλής πίεσης, έπειτα ψεκασμός υψηλής πίεσης με κάτι που μοιάζει με πυροσβεστικό σωλήνα και τέλος βύθιση με πρόσθετη πίεση για παρατεταμένες περιόδους.

Όπως αποκαλύφθηκε, η Apple δοκιμάζει έως και 10.000 iPhones πριν από την κυκλοφορία ενός μοντέλου, για να διασφαλίσει την ανθεκτικότητά του! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την όλη διαδικασία και να δείτε εν δράσει τα μηχανήματα της Apple μέσα από το σχετικό thread που ακολουθεί.

Tags: