ΦΗΜΗ: Η Apple αλλάζει τις μπαταρίες των iPhone για ένα συγκεκριμένο λόγο

Για να γίνεται η αντικατάστασή τους πιο εύκολη
28 Ιουνίου 2024 16:20
ΦΗΜΗ: Η Apple αλλάζει τις μπαταρίες των iPhone για ένα συγκεκριμένο λόγο

Μια νέα φήμη ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας που αναφέρει ότι η Apple θέλει να αλλάξει τις μπαταρίες των iPhone έτσι ώστε να κάνει τη διαδικασία της αντικατάστασης πιο εύκολη. Τα νέα φέρνει στη δημοσιότητα το 9to5mac, το οποίο αναφέρει ότι λόγω της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Apple φέρεται να αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία για τις μπαταρίες των επόμενων τηλεφώνων της.

Αυτή τη στιγμή, για να αντικαταστήσει κάποιος τις μπαταρίες των iPhone θα χρειαστεί κατσαβίδι για να αφαιρέσει την μπαταρία, η οποία συγκρατείται από αυτοκόλλητες λωρίδες που πρέπει και αυτές να αφαιρεθούν. Στη συνέχεια, για να βάλει κάποιος μια νέα μπαταρία χρειάζεται ένα εξειδικευμένο μηχάνημα για να την τοποθετήσει.

Με τη νέα πατέντα, η Apple θα αντικαταστήσει το αλουμίνιο υλικό με μέταλλο για να καλύψει την μπαταρία.

Η νέα τεχνολογία που την ονομάζει η Apple “electrically induced adhesive debonding” αλλάζει το περίβλημα της μπαταρίας σε μέταλλο και όχι σε “foil” που χρησιμοποιείται σήμερα. Αυτό θα επιτρέπει στους ανθρώπους να βγάλουν την μπαταρία από το σασί πολύ πιο εύκολα.

Παρόλο που φαίνεται ότι η διαδικασία θα γίνει ευκολότερη, η Apple θα εξακολουθεί να προτείνει στους καταναλωτές να επισκέπτονται κάποιο εξιδεικευμένο κατάσταση για την αντικατάσταση της μπαταρίας. Εάν η ανάπτυξη αυτής της νέας τεχνολογίας της Apple πάει σύμφωνα με τα σχέδιά της, θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο της με τα iPhone 16.

Tags: