Η Apple θέλει να αλλάξει τον σχεδιασμό των iPhone και μάθαμε το στόχο της

Αξιόπιστος ρεπόρτερ αποκαλύπτει
16 Ιουνίου 2024 17:33
Η Apple θέλει να αλλάξει τον σχεδιασμό των iPhone και μάθαμε το στόχο της

Πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια της Apple έφερε για άλλη μια φορά στα φώτα της δημοσιότητας ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ Mark Gurman του Bloomberg, ο οποίος ευθύνεται για αμέτρητες αντίστοιχες αποκαλύψεις τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ποια είναι τα πλάνα της εταιρίας για τον σχεδιασμό των μελλοντικών iPhone και όχι μόνο: Να γίνουν πολύ λεπτότερα!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ο ρεπόρτερ επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια, η Apple φάνηκε να απομακρύνεται από την κατασκευή όσο το δυνατόν πιο λεπτών και ελαφριών συσκευών. Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το MacBook Pro που έγινε παχύτερο για να φιλοξενήσει μεγαλύτερες μπαταρίες, ισχυρότερους επεξεργαστές και περισσότερες θύρες. Αντίστοιχα, επισήμανε πως και το Apple Watch απέκτησε το Ultra μοντέλο, το οποίο ναι μεν διαθέτει περισσότερες λειτουργίες και μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά συγχρόνως έχει και μεγαλύτερο πάχος. Πράγματι, το ίδιο ισχύει και για το iPhone, το πάχος του οποίου επίσης αυξήθηκε, αφού ειδικά το camera bump έγινε μεγαλύτερο από ποτέ για να φιλοξενήσει μεγαλύτερους φακούς.

Η Apple θέλει όμως να βάλει φρένο στην τάση αυτή. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ρεπόρτερ, το νέο iPad Pro, το οποίο η εταιρία διαφήμισε ως την λεπτότερη συσκευή που έχει κατασκευάσει ποτέ, θα είναι η αρχή μια νέα εποχής. Το αξιοσημείωτο είναι πως το νέο iPad έρχεται με πολύ καλύτερη οθόνη, τον αναβαθμισμένο M4 επεξεργαστή και ίδια διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Φαινομενικά δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα λοιπόν και στόχος της Apple είναι να κάνει το ίδιο και με τα iPhone, MacBook Pro και Apple Watch.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά του Gurman από έμπιστες πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Apple, η εταιρία επενδύει πόρους αυτή τη στιγμή για να κάνει το iPhone σημαντικά λεπτότερο μέχρι το 2025. Φιλοδοξεί το iPhone 17 να έχει πολύ πιο λεπτό design.

Στόχος της είναι να κατασκευάσει τα πιο λεπτά και ελαφριά προϊόντα που υπάρχουν στην tech βιομηχανία γενικότερα και μάλιστα θέλει να κατακτήσει το θρόνο σε κάθε κατηγορία, τόσο δηλαδή στα smartphones με το iPhone, όσο και στα laptops με το MacBook Pro, αλλά και στα smartwatches με το Apple Watch.

Tags: