Το iPhone θα γίνει ένα “gaming τέρας” με το iOS 18

Με καλύτερες επιδόσεις και όχι μόνο
14 Ιουνίου 2024 15:54
Το iPhone θα γίνει ένα “gaming τέρας” με το iOS 18

Η Apple αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα το μέλλον των iPhone με το iOS 18, το νέο και φρεσκαρισμένο λειτουργικό σύστημα των τηλεφώνων της, το οποίο θα φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι το “Game Mode”, το οποίο είδαμε πέρυσι στο macOS Sonoma, με την Apple να υπόσχεται ότι θα πάει τις επιδόσεις του gaming “σε άλλο επίπεδο”.

Τι είναι, όμως, το Game Mode και πως θα λειτουργεί; Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία παιχνιδιού θα φέρνει καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια σας, δηλαδή θα τρέχουν καλύτερα, ενώ ο επεξεργαστής θα δίνει προτεραιότητα στο παιχνίδι και όχι στις άλλες εργασίες που θα τρέχουν στο παρασκήνιο. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες που θα γίνονται από το iPhone στο background θα μειώνονται.

Η Apple αναφέρει ότι το Game Mode θα βελτιώνει παράλληλα και την απόκριση που θα έχουν τα AirPods με το τηλέφωνο, με μηδαμινό audio latency, ενώ το ίδιο θα ισχύει και αν συνδέετε κάποιο ασύρματο χειριστήριο, όπως παραδείγματος χάρη το DualSense του PlayStation 5.

Εσείς δε θα χρειάζεται να ανοίξετε κάποια ρύθμιση ή να ενεργοποιήσετε το Game Mode, καθώς αυτή η λειτουργία θα ανοίγει μόνη της μόλις τρέξετε κάποιο παιχνίδι. Ωστόσο, μη φαντάζεστε ότι η λειτουργία παιχνιδιού θα ανοίγει σε οποιοδήποτε παιχνίδι τρέχετε στη συσκευή, καθώς έχει σχεδιαστεί για να ανοίγει σε ΑΑΑ παιχνίδια, όπως παραδείγματος χάρη το Assassin’s Creed Mirage, το Resident Evil Village, το Resident Evil 4 Remake και όσα άλλα έρθουν μελλοντικά.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η Apple θέλει να μετατρέψει το iPhone σε μία "gaming μηχανή" με ΑΑΑ παιχνίδια και καλές επιδόσεις. Το Game Mode θα γίνει διαθέσιμο στα iPhone με το iOS 18 αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Tags: