Μάθαμε πόσο μπορεί να κοστίζει το Galaxy Ring της Samsung

Τσουχτερή η τιμή σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες
22 Μαΐου 2024 23:02
Μάθαμε πόσο μπορεί να κοστίζει το Galaxy Ring της Samsung

Η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει την πρώτη γενιά του Galaxy Ring μέσα δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην αγορά των wearables συσκευών. Το Galaxy Ring θα διαθέτει πολλούς ενσωματωμένους αισθητήρες, όπως επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο, και θα μπορεί να προσφέρει ακριβή παρακολούθηση διαφόρων στατιστικών υγείας, παρόλο που θα έχει μέγεθος σχεδόν όσο ένα νόμισμα. Μάλιστα, το έξυπνο δαχτυλίδι του κορεατικού κολοσσού είχε ήδη τραβήξει πάνω του τα βλέμματα, αφού είχαν τη δυνατότητα να το δουν από κοντά όσοι παρευρέθηκαν στο Mobile World Congress 2024 που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας,

Τώρα, όμως, οι νεότερες διαρροές φέρνουν μερικά αρνητικά νέα για τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές, αφού ακούγεται πως θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από ό,τι αρχικά αναμενόταν. Οι νέες εκτιμήσεις θέλουν το Galaxy Ring να ζητά μεταξύ 300 και 350 δολαρίων. Αυτό το εύρος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η συσκευή της Samsung να είναι ακόμη και ακριβότερη από τον άμεσο ανταγωνιστή της, το Oura Ring, το οποίο ζητά ακριβώς 300 δολάρια. Να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν πληροφορίες και για το αν η συσκευή θα συνοδεύεται και από κάποιο συνδρομητικό μοντέλο παρόμοιο με τους ανταγωνιστές της.

Οι νέες αυτές πληροφορίες προέρχονται από το μέσο SamMobile και τον leaker Yogesh Brar. Αν ισχύουν, η τιμή του Galaxy Ring μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και εκείνη του Galaxy Watch 7, το οποίο θεωρητικά θα προσφέρει πιο ολοκληρωμένες λειτουργίες πέρα από την παρακολούθηση της υγείας. Βέβαια, το υψηλότερο κόστος μπορεί να αντανακλά άλλα πρόσθετα χαρακτηριστικά ή να δικαιολογείται από τον συμπαγή σχεδιασμό του Galaxy Ring.

Το Galaxy Ring αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με τα άλλα νέα wearables της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy Watch FE, Galaxy Watch 7 και Galaxy Watch 7 Ultra. Παρά την υψηλότερη τιμή του, το Galaxy Ring αναμένεται σίγουρα να προσελκύσει καταναλωτές που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγείας, προσφέροντας διάφορα σχετικά χαρακτηριστικά σε ένα ελκυστικό form factor.

Η συσκευή αντιπροσωπεύει μια στρατηγική κίνηση της Samsung, η οποία θέλει να διαφοροποιήσει τις wearable προσφορές της και να στοχεύσει σε μια εξειδικευμένη αγορά στον τομέα της υγείας και της γυμναστικής.