Το πιο ακριβό φτερό στον κόσμο μόλις πουλήθηκε για χιλιάδες ευρώ

Η δημοπρασία έλαβε χώρα στη Νέα Ζηλανδία
22 Μαΐου 2024 14:24
Το πιο ακριβό φτερό στον κόσμο μόλις πουλήθηκε για χιλιάδες ευρώ

Ένας τύπος έδωσε χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει ένα φτερό, το οποίο άνηκε σε ένα θαλάσσιο πτηνό. Πρόκειται για το πιο ακριβό φτερό που έχει πουληθεί ποτέ και άνηκε στο Huia που έχει ήδη εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για μία δημοπρασία που μπαίνει επάξια στο Ρεκόρ Γκίνες, αφού κάποιος έδωσε 26.000 ευρώ για να το κάνει δικό του. Μάλιστα, οι αναλυτές έλεγαν αρχικά ότι αυτό το φτερό δε θα έπιασε πάνω από 3.000 δολάρια. Για την ιστορία, τα φτερά των Huia ήταν ιερά για τον λαό των Māori, οι οποίοι τα φορούσαν στο κεφάλι.

Η Leah Morris που είναι επικεφαλής του Decorative Arts στο Webb Auction House επιβεβαίωσε ότι το φτερό πουλήθηκε την Δευτέρα και ήταν σε άριστη κατάσταση.

Εκείνη συνέχισε τις δηλώσεις της στο The Guardian λέγοντας: "Το Huia είναι ένα τόσο εμβληματικό πουλί. Δεν έχει πολλά τσακίσματα στα φτερά, θα δείτε επίσης ότι έχει διατηρήσει πολλά από τα χρώματά του, το σκούρο καφέ και το ιριδίζον χρώμα του και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζημιάς από έντομα."

Παρόλο που πολλοί ισχυρίζονταν ότι αυτό το πουλί εθεάθη τελευταία φορά το 1907, πολλοί συνεχίζουν να λένε ότι είχε βρεθεί και το 1924 στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ξόδεψε χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει αυτό το μαύρο φτερό, καθώς και πριν από 14 χρόνια, σε μία άλλη δημοπρασία, ένας άλλος συλλέκτης είχε πληρώσει περίπου 8.000 δολάρια για να το κάνει δικό του.

Tags: