Πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες; Επιστήμονες πιστεύουν πως έλυσαν το μυστήριο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Επιβεβαιώθηκε μία θεωρία
17 Μαΐου 2024 11:08
Πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες; Επιστήμονες πιστεύουν πως έλυσαν το μυστήριο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Επιστήμονες του University of North Carolina Wilmington πιστεύουν πως έλυσαν το μυστήριο γύρω από τον τρόπο κατασκευής 31 πυραμίδων πριν 4.000 χρόνια, ανάμεσά τους και το σύμπλεγμα πυραμίδων της Γκίζας. Για πολλά χρόνια οι αρχαιολόγοι υπέθεταν πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πρέπει να είχαν χρησιμοποιήσει μία υδάτινη οδό για να μεταφέρουν όλα τα υλικά που χρειάζονταν για την κατασκευή των πυραμίδων, όπως τα τεράστια κομμάτια βάρους πολλών τόνων. Μέχρι τώρα όμως κανείς δεν ήταν σίγουρος για την τοποθεσία, το σχήμα και το μέγεθος αυτής της υδάτινης οδού που οδηγούσε στην τοποθεσία κατασκευής.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δορυφορικές εικόνες, ιστορικούς χάρτες, γεωφυσικές έρευνες και αναλύσεις εδάφους για να χαρτογραφήσουν το πλέον χαμένο ποτάμι, το οποίο καλύφθηκε από αμμοθύελλες και ξηρασία πριν χιλιάδες χρόνια. Μαζί με το χαμένο παραπόταμο του Νείλου, ανακάλυψαν και άλλες κατασκευές στους πρόποδες των πυραμίδων, οι οποίες θεωρούν πως ήταν λιμάνια στα οποία κατέληγαν τα σκάφη που μετέφεραν τα υλικά.

Εντοπίζοντας τον παραπόταμο και έχοντας τα δεδομένα που δείχνουν πως αυτή ήταν μία υδάτινη οδός που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βαριών φορτίων, εξοπλισμού και ανθρώπων, μάς βοηθάει να εξηγήσουμε την κατασκευή των πυραμίδων. – Dr. Suzanne Onstine

Οι επιστήμονες ονόμασαν τον παραπόταμο Ahramat (σημαίνει πυραμίδες στα Αραβικά) και βρήκαν πως είχε μήκος 64 χιλιομέτρων και πλάτος μεταξύ 200 και 700 μέτρων. Περνούσε κοντά από 31 πυραμίδες οι οποίες χτίστηκαν μεταξύ 4.700 και 3.700 χρόνια πριν.

Η ανακάλυψη αυτού του χαμένου ποταμού εξηγεί επίσης και την αυξημένη πυκνότητα πυραμίδων μεταξύ της Γκίζας και του Lisht, μία πλέον αφιλόξενη περιοχή της ερήμου Σαχάρα. Η εγγύτητα του ποταμού στις πυραμίδες υποδεικνύει πως ήταν ενεργός και λειτουργικός κατά τη διάρκεια της κατασκευής των πυραμίδων και χρησιμοποιούταν για να μεταφερθούν τα βαρύτερα υλικά.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature.