Έρχεται ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στις Android τηλεοράσεις

Με το Android 14
16 Μαΐου 2024 17:32
Έρχεται ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στις Android τηλεοράσεις

Κατά τη διάρκεια του Google I/O, η εταιρία αποκάλυψε ότι η επόμενη αναβαθμισμένη ενημέρωση του Android TV OS, που θα βασίζεται στο Android 14, θα φέρει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στις τηλεοράσεις. Αρχικά, η Google αποκάλυψε ότι η νέα ενημέρωση δίνει έμφαση στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, αν και η πιο σημαντική λειτουργία -για πολλούς χρήστες- είναι το ολοκαίνουργιο picture-in-picture mode.

Ναι, καλά καταλάβατε, το picture-in-picture έρχεται στις τηλεοράσεις με Android TV και θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο ενώ βρίσκονται μεταξύ άλλων σε άλλες εφαρμογές. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει μια μορφή πολλαπλών εργασιών με μία εφαρμογή να εκτελείται σε πλήρη οθόνη και μία άλλη σε μικρότερο παράθυρο.

Ωστόσο, μην περιμένετε να λάβουν όλες οι τηλεόρασης τη νέα ενημέρωση και το εν λόγω χαρακτηριστικό, καθώς η Google σημείωσε ότι θα έρθει σε «κατάλληλα μοντέλα τηλεοράσεων που θα υποστηρίζουν το Android 14». Οπότε δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο αν όλες οι τηλεοράσεις και τα Android TV box θα μπορούν να έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Το Android 14 για τις τηλεόρασης υπόσχεται ότι θα βελτιώσει τη συνολική απόδοση αλλά και τον χρόνο που θα ανοίγει μία τηλεόραση στα 4 δευτερόλεπτα (στην καλύτερη των περιπτώσεων), ενώ βελτίωση στους χρόνους θα δουν και τηλεοράσεις που δεν έχουν αρκετή μνήμη.

Τέλος, η Google είπε επίσης ότι παρόλο που έρχεται το picture-in-picture αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε δύο εφαρμογές πολυμέσων ταυτόχρονα.