Έρχεται τεράστια αλλαγή για την Έναρξη των Windows; – Δείτε πως μπορεί να γίνει (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δοκιμάζει την ιδέα η Microsoft
10 Μαΐου 2024 17:28
Έρχεται τεράστια αλλαγή για την Έναρξη των Windows; – Δείτε πως μπορεί να γίνει (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από τη στιγμή που τα Windows 11 έγιναν διαθέσιμα, η Microsoft δοκιμάζει συχνά αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά με τα μέλη του Windows Insider προγράμματος. Κάπως έτσι έχουμε δει το λειτουργικό σύστημα να μεταμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου και τώρα, η Microsoft φαίνεται πως έχει στα σκαριά μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές μέχρι σήμερα:

Η Έναρξη των Windows 11 ενδέχεται να αποκτήσει μια νέα παράλληλη στήλη.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως ανακάλυψε ο χρήστης του X ‘Albacore’, η Microsoft ξεκίνησε να δοκιμάζει την προσθήκη ενός έξτρα πάνελ στα δεξιά ή στα αριστερά του κεντρικού μενού της Έναρξης. Αυτό θα περιλαμβάνει διάφορα “Start menu Companions”. Τι σημαίνει αυτό; Οι χρήστες θα μπορούν να καρφιτσώσουν σε αυτό το μενού διάφορα widgets για να παρακολουθούν για παράδειγμα τον καιρό, την τιμή κάποια μετοχής, κοκ.

Μάλιστα, φαίνεται ότι πέρα από τα Widgets της ίδιας της Microsoft, νέα θα μπορούν να δημιουργηθούν και από τρίτους προγραμματιστές. Αυτά τα companions θα μπορούν να προσαρμοστούν μέσα από την βασική εφαρμογή των ρυθμίσεων των Windows 11, όπου και θα προσφέρεται η δυνατότητα εγκατάστασης πολλαπλών companions και η ενεργοποίηση ή απενεργοποίησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δε γνωρίζουμε αν η νέα αυτή επιλογή θα αντικαταστήσει εντελώς το μενού των Widgets που υπάρχει ήδη στα Windows 11 ή αν θα είναι κάτι πρόσθετο. Πάντως, η Microsoft φαίνεται ότι θέλει να φέρει την Έναρξη των Windows 11 πιο κοντά σε αυτή των Windows 10 που χάρη στα Live Tiles προσέφερε με μια ματιά τέτοιες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ο καιρός.

Δείτε πως μπορεί να γίνει η Έναρξη των Windows 11: