Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στην Ταϊβάν

Ο ισχυρότερος σεισμός της περιοχής εδώ και 25 χρόνια
10 Απριλίου 2024 11:33
Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στην Ταϊβάν

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε ένα σοκαριστικό βίντεο από τον μεγάλο σεισμό των 7.2 ρίχτερ που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ταϊβάν. Ο κόσμος έζησε εφιαλτικές στιγμές με εκατοντάδες τραυματίες και 13 νεκρούς.

Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι κατέρρευσαν πολλά κτίρια, ενώ το νέο βίντεο που δημοσιεύει ο χρήστης του X, Massimo, δείχνει πώς έζησε το σεισμό ένας άνθρωπος που βρισκόταν σε μία απομακρυσμένα περιοχή με το όχημά του.

Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου, ένας άνθρωπος βρισκόταν σε ένα βουνό στις ορεινές περιοχές της Ταϊβάν και έτυχε μέσα από το όχήμα του να καταγράψει τη στιγμή του σεισμού. Το βίντεο που ανέβηκε είναι πραγματικά σοκαριστικό, με τον οδηγό να σταματάει κάτω από μία γέφυρα, όπου λίγα δευτερόλεπτα μετά αρχίζουν να πέφτουν βράχια.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Το παραπάνω βίντεο έγινε μέσα σε λίγες ώρες “viral” στο Χ με περισσότερες από 22 εκατομμύρια προβολές.

Φαίνεται ότι ο άνθρωπος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς αν προχωρούσε λίγο ακόμα με το αυτοκίνητό του ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Για την ιστορία, ήταν η ισχυρότερη σεισμική δόνηση στη νήσο εδώ και 25 χρόνια σύμφωνα με τον διευθυντή του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι, Γου Τσιεν-φου.

Εκείνος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: “Ο σεισμός έγινε κοντά στην ακτή και σε μικρό εστιακό βάθος. Έγινε αισθητός σ’ όλη την Ταϊβάν και σε γειτονικές περιοχές. Είναι ο ισχυρότερος σεισμός εδώ και 25 χρόνια, από τον σεισμό του 1999”.

Ο σεισμός είχε γίνει αισθητός μέχρι και στην Σαγκάη της Κίνας, καθώς και σε άλλες περιοχές της νότιας Κίνας.