Η Samsung στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων

Για 18 έτη στη σειρά
21 Μαρτίου 2024 09:13
Η Samsung στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων

Η Samsung συνεχίζει να είναι η κορυφαία κατασκευάστρια τηλεοράσεων στην παγκόσμια αγορά με μερίδιο 30.1%. Το εντυπωσιακό είναι πως συνεχίζει να κρατάει τα ηνία της αγοράς για 18 συναπτά έτη, ενώ για το 2023 το μερίδιό της στις premium τηλεοράσεις άνω των $2.500 έφτασε το 60.5%. Πρώτη είναι επίσης και στις τηλεοράσεις άνω των 75 ιντσών με 33.9%. Περισσότερες πληροφορίες, στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

"Αθήνα, 19 Μαρτίου 2024 – Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Omdia, το 2023, η Samsung πέτυχε μερίδιο 30,1% στην παγκόσμια αγορά τηλεοράσεων, ενισχύοντας τη θέση της ως ηγέτης του κλάδου από το 2006. Η επιτυχία αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη στρατηγική της εταιρείας στις κατηγορίες των premium τηλεοράσεων και των μεγάλων οθονών, με κινητήρια δύναμή της, τις QLED και OLED.

Από το λανσάρισμά της το 2017, η σειρά τηλεοράσεων QLED της Samsung, η οποία συμπεριλαμβάνει και τα πιο πρόσφατα μοντέλα Neo QLED, έχει ξεπεράσει τις 40 εκατομμύρια πωλήσεις αθροιστικά. Μόνο το 2023, η σειρά QLED πέτυχε πωλήσεις 8,31 εκατομμυρίων μονάδων.

Η Samsung διεκδίκησε την αξιοσημείωτη αυτή ηγετική θέση στον τομέα των premium τηλεοράσεων και πιο συγκεκριμένα για τις τηλεοράσεις άνω των 75 ιντσών και σε τιμές άνω των 2.500 δολαρίων. Η εταιρεία κατέγραψε ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 60,5% αναφορικά με τις πωλήσεις για τηλεοράσεις με τιμή άνω των 2.500 δολαρίων, ενώ - με μερίδιο πωλήσεων 33,9% - διατήρησε την πρωτοκαθεδρία της και στην κατηγορία των τηλεοράσεων άνω των 75 ιντσών. Επιπλέον, χάρη στην ισχυρή δυναμική των πωλήσεων των μοντέλων 98 ιντσών, η κατηγορία των τηλεοράσεων άνω των 90 ιντσών διατήρησε το προβάδισμα, με μερίδιο αγοράς 30,4%.

Βασιζόμενη στην επιτυχία της στην αγορά των υπερμεγεθών τηλεοράσεων και των τηλεοράσεων υψηλής τεχνολογίας, η Samsung έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα των OLED μοντέλων. Η σειρά τηλεοράσεων OLED της εταιρείας κατέγραψε, για το 2023, 1,01 εκατομμύρια πωλήσεις, κατακτώντας μερίδιο αγοράς 22,7%. Με τη διευρυμένη σειρά OLED, το μερίδιο αγοράς της Samsung στο συγκεκριμένο τομέα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

«Είμαστε υπερήφανοι που αναγνωριζόμαστε ως ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς των τηλεοράσεων για 18 συναπτά έτη. Αυτό αποδεικνύει τη διαρκή εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατών μας προς την εταιρεία», δήλωσε ο SW Yong, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Είμαστε προσηλωμένοι στην πρόοδο του κλάδου, προχωρώντας πέρα από την εξαιρετική ποιότητα εικόνας, προκειμένου να προσφέρουμε ουσιαστικές και πολύτιμες εμπειρίες».

Στην έκθεση CES του 2024, η Samsung Electronics παρουσίασε το νέο επεξεργαστή NQ8 AI Gen3, προαναγγέλοντας την έναρξη της εποχής των οθονών AI. Η πρόοδος στα υπερσύγχρονα chipsets και τις δυνατότητες αυτών πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τον τομέα των έξυπνων τηλεοράσεων, καθώς θα ενσωματώνει εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη που θα τροφοδοτείται από το Tizen OS, για να καθιερώσει τις οθόνες AI ως το «κέντρο καινοτομίας» του έξυπνου σπιτιού.

Με τις εξελίξεις στους επεξεργαστές και τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία επιθυμεί το 2024, να μεταμορφώσει ακόμα περισσότερο την οικιακή ψυχαγωγία και να θέσει νέα σημεία αναφοράς στον κλάδο των τηλεοράσεων."