Καταργείται από τα Windows 11 ένα από τα πιο διαφημισμένα χαρακτηριστικά τους

Μέσα στο επόμενο έτος
06 Μαρτίου 2024 13:55
Καταργείται από τα Windows 11 ένα από τα πιο διαφημισμένα χαρακτηριστικά τους

Όταν τα Windows 11 είχαν πρωτοπαρουσιαστεί, ένα από τα πιο διαφημισμένα χαρακτηριστικά τους ήταν η δυνατότητα να τρέχουν Android εφαρμογές. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έγινε ευρέως διαθέσιμο για όλους τους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες το Φεβρουάριο του 2022. Τώρα όμως, μετά από μόνο δύο χρόνια και ενώ η λειτουργία δεν έφτασε ποτέ σε πολλές χώρες, η Microsoft ανακοίνωσε πως σκοπεύει να την καταργήσει.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός έκανε γνωστό πως θα σταματήσει την επίσημη υποστήριξη των Android εφαρμογών στα Windows 11 το 2025. Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές δεν θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν νέες εφαρμογές που στοχεύουν τα Windows 11 μετά τις 5 Μαρτίου του 2024 και οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει το Amazon Appstore ή Android εφαρμογές μέσα από αυτό θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές μόνο μέχρι τις 5 Μαρτίου του 2025.

Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Microsoft τονίζει:

Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη του Windows Subsystem for Android™️ (WSA). Ως αποτέλεσμα, το Amazon Appstore στα Windows και όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια που εξαρτώνται από το WSA δεν θα υποστηρίζονται πλέον από τις 5 Μαρτίου του 2025. Μέχρι τότε, η τεχνική υποστήριξη θα παραμείνει διαθέσιμη στους πελάτες.

Οι πελάτες που έχουν εγκαταστήσει το Amazon Appstore ή Android εφαρμογές πριν από τις 5 Μαρτίου 2024, θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές μέχρι την ημερομηνία απόσυρσης της 5ης Μαρτίου 2025.

Όσο βολική και αν ήταν στη θεωρία, η λειτουργία αυτή έλαβε ανάμεικτες κριτικές από τους χρήστες και τους κριτικούς, οι οποίοι παραπονέθηκαν για την περιορισμένη γκάμα εφαρμογών, την κακή απόδοση και τα προβλήματα συμβατότητας. Φυσικά, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, οπότε οι χρήστες που θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν Android εφαρμογές στους υπολογιστές τους μπορούν απλά να στραφούν στο Waydroid ή στο BlueStacks.