Η μυστηριώδης αντίδραση του Musk στην ακύρωση του αυτοκινήτου της Apple

Με δύο emojis
29 Φεβρουαρίου 2024 16:04
Η μυστηριώδης αντίδραση του Musk στην ακύρωση του αυτοκινήτου της Apple

Πριν μερικές ώρες έγινε γνωστό πως η Apple τελικά ακύρωσε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ετοίμαζε εδώ και 10 χρόνια, το λεγόμενο Project Titan. Για το εγχείρημα αυτό ο αμερικανικός κολοσσός απασχολούσε εκατοντάδες εργαζόμενους, οι οποίοι ακούγεται πως θα μεταφερθούν τώρα σε ένα άλλο τμήμα της εταιρίας που ειδικεύεται στην AI.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Elon Musk, τον επικεφαλής της κορυφαίας εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, της Tesla. Συγκεκριμένα, μέσα από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, το οποίο του ανήκει, ο Musk μοιράστηκε την είδηση, σχολιάζοντάς την λιτά, μόνο με δύο emojis.

Το πρώτο από αυτά είναι το ‘Saluting Face’ emoji. Πρόκειται για μια φατσούλα που κάνει τον στρατιωτικό χαιρετισμό προς τιμήν κάποιου και η οποία χρησιμοποιείται είτε για να δείξει σεβασμό είτε ειρωνικά σε μερικές περιπτώσεις. Πολλοί εικάζουν πως ο Musk με αυτό το emoji αναγνώρισε πόσο δύσκολο είναι να φτιάξει κανείς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που ακόμη και η Apple, μια από τις πλουσιότερες εταιρίες του κόσμου, δεν τα κατάφερε. Το δεύτερο emoji που επέλεξε ο Musk ήταν ένα αναμμένο τσιγάρο. Πολλοί εικάζουν πως με αυτό ο Musk ήθελε να εκφράσει πως πλέον ο ίδιος και η ομάδα του στην Tesla μπορούν να ηρεμήσουν, αφού δεν έχουν να φοβούνται την άφιξη ενός νέου ανταγωνιστή στην αγορά.

Φυσικά, το τι ακριβώς μπορεί να εννοούσε ο Musk το γνωρίζει μόνο ίδιος, μιας και τα emojis μπορούν να ερμηνευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ανεξαρτήτως, το εν λόγω post του ακολουθεί παρακάτω:

Για την ιστορία, ο βασικότερος λόγος που ο Elon Musk είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η τεράστια επιτυχία που κατάφερε με την Tesla. Το 2004 επένδυσε σε αυτήν και έγινε ο πρόεδρος της, οδηγώντας την να κάνει αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο κάποτε: Με την ομάδα του δημιούργησαν το πρώτο πραγματικά εμπορικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έφεραν τα πάνω-κάτω σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εδραιωμένες βιομηχανίες στον κόσμο, δημιουργώντας και το πλέον επικρατέστερο δίκτυο φόρτισης στις ΗΠΑ, το οποίο αρχίζουν να υιοθετούν πλέον όλες οι εταιρίες του κλάδου. Κάπως έτσι, η Tesla έγινε η 8η εταιρία στην ιστορία που κατάφερε να ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο κεφαλαιοποίησης, τον Οκτώβριο του 2021. Η τοποθέτησή του, λοιπόν, σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον, αφού είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει καθορίσει τις εξελίξεις στον εν λόγω τομέα.