Έρχεται σημαντική αλλαγή για όσους βλέπουν Netflix σε iPhone, iPad και Mac

Συνιστάται πολύ προσοχή στο προσεχές μέλλον
27 Φεβρουαρίου 2024 12:35
Έρχεται σημαντική αλλαγή για όσους βλέπουν Netflix σε iPhone, iPad και Mac

Μια πολύ σημαντική αλλαγή έρχεται για όσους βλέπουν Netflix μέσα από iPhone, iPad, Mac και γενικά Apple συσκευές, κάτι για το οποίο ευθύνεται η ίδια η εταιρία του Κουπερτίνο. 

Εδώ και χρόνια το Netflix έδινε τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν στην υπηρεσία μέσα από την iOS συσκευή της επιλογής τους, ώστε να χρησιμοποιούν την in-app επιλογή πληρωμής. Αυτό φυσικά έχει επιτρέψει σε εκατομμύρια συνδρομητές να πληρώνουν την συνδρομή τους στο Netflix μέσα από την πλατφόρμα της Apple, μόνο που το μερίδιο που λαμβάνει η εταιρία είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα υψηλό για τις περιπτώσεις όπου μεσολαβεί το App Store. Από το 2018 όμως σταμάτησε να υποστηρίζει αυτή τη μέθοδο πληρωμής για νέους πελάτες, αλλά την άφησε ως έχει για τους υφιστάμενους συνδρομητές. 

Πλέον, το Netflix θα αλλάξει αυτόν τον τρόπο πληρωμής μιας και η υπομονή του έχει εξαντληθεί, με όσους ακόμη πληρώνουν μέσα από το App Store. Αυτό το κάνει για έναν και μοναδικό λόγο: να γλιτώσει χρήματα από τις συνδρομές του, καθώς ένα 15% των εσόδων πηγαίνουν στην ταρίφα της Apple για το App Store.

To 9to5Mac αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι το site τεχνικής υποστήριξης του Netflix στις ΗΠΑ έχει προσθέσει την επιλογή νέου τρόπου πληρωμής. Μάλιστα, η σελίδα αναφέρει ότι "πελάτες σε μερικές χώρες" θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής με διαφορετική μέθοδο μέσα από την iOS/Mac εφαρμογή. Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποιες χώρες έχει ενεργοποιηθεί ο νέος τρόπος πληρωμής και που θα εφαρμοστεί αργότερα αυτή η αλλαγή. 

Το Netflix από πλευράς του δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πόσοι συνδρομητές του πληρώνουν τη συνδρομή τους εντός της εφαρμογής του iOS. Εδώ και 6 χρόνια όσοι χρησιμοποιούν Apple συσκευές για να δούνε Netflix παραπέμπονται στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας για να εγγραφούν ή και να πληρώσουν τη συνδρομή τους. 

Επομένως όσοι πληρώνετε μέχρι σήμερα τη συνδρομή σας μέσω της παλιάς μεθόδου στο iOS/ MacOS/ iPadOS, τότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βάλετε έναν διαφορετικό τρόπο πληρωμής αργά ή γρήγορα.