Το ChatGPT θα θυμάται πλέον εσάς και τις συζητήσεις σας

Αποκτά ψηφιακή μνήμη
14 Φεβρουαρίου 2024 09:31
Το ChatGPT θα θυμάται πλέον εσάς και τις συζητήσεις σας

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ChatGPT είναι πως όταν ολοκληρωθεί η συζήτησή σας με αυτό, κάνει reset. Δε θυμάται ποιος είστε και τι συζητήσατε και αυτό έγινε επίτηδες για λόγους ιδιωτικότητας. Ωστόσο εμποδίζει αυτό το πολύτιμο εργαλείο από το να γίνει ένας πραγματικός ψηφιακός βοηθός.

Έτσι, η OpenAI αποφάσισε να προσθέσει μία ψηφιακή μνήμη στο ChatGPT, η οποία θα του επιτρέπει να θυμάται σημαντικές προσωπικές πληροφορίες από προηγούμενες συζητήσεις και να τις χρησιμοποιεί σε μελλοντικές συζητήσεις.

Το ChatGPT θα θυμάται λοιπόν ό,τι επιλέξει ο χρήστης. Για παράδειγμα μπορεί να θυμάται πως το παιδί σας είναι αλλεργικό στους ξηρούς καρπούς ή μπορεί να θυμάται την υπογραφή σας στα emails σας. Όσο το χρησιμοποιείτε, θα θυμάται επιλεκτικά πληροφορίες μέσα από τις συζητήσεις σας. Ο στόχος είναι να γίνει εξυπνότερο και να ρυθμιστεί στις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη.

Επιπλέον, κάθε εξειδικευμένο GPT θα έχει τη δική του μνήμη. Το Books GPT για παράδειγμα θα θυμάται ποια βιβλία έχετε ήδη διαβάσει και ποιου είδους βιβλία σας αρέσουν.

Η OpenAI λέει πως ο χρήστης θα έχει τον απόλυτο έλεγχο της μνήμης του ChatGPT και θα μπορεί να επιλέξει να το ρυθμίσει για να μη θυμάται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως πληροφορίες υγείας. Θα μπορεί επίσης απλά να πει στο ChatGPT να ξεχάσει μία πληροφορία. Σε κάθε περίπτωση, από την καρτέλα Manage Memory θα μπορεί να κάνει όσες ρυθμίσεις θέλει ή να απενεργοποιήσει τη μνήμη εντελώς.

Προς το παρόν το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε beta και έχει διατεθεί σε μικρό αριθμό χρηστών ChatGPT, με σχέδια για ευρύτερη κυκλοφορία στο κοντινό μέλλον.