Νέα συμφωνία Spotify και Joe Rogan - “Χρυσάφι“ ξανά έδωσε για το διασημότερο podcast του κόσμου

Τι θα γίνει με την αποκλειστικότητα του Joe Rogan Experience στο Spotify;
03 Φεβρουαρίου 2024 12:22
Νέα συμφωνία Spotify και Joe Rogan - “Χρυσάφι“ ξανά έδωσε για το διασημότερο podcast του κόσμου

To 2020 η συμφωνία του Spotify με τον Joe Rogan τάραξε την βιομηχανία των streaming υπηρεσιών μουσικής και των podcasts, καθώς αποκτούσε τα αποκλειστικά δικαιώματα του δημοφιλέστερου podcast όλου του κόσμου. Φυσικά, τότε η σουηδική εταιρία έριξε χρυσάφι στα πόδια του talk show παρουσιαστή και σχολιαστή του UFC με μια συμφωνία που άγγιζε τα $200 εκατομμύρία για τρία χρόνια. 

Με το συμβόλαιο του να λήγει μέσα στο 2024, το Spotify ανανέωσε την συμφωνία με τον Rogan για να κρατήσει το Joe Rogan Experience podcast στην πλατφόρμα του υπογράφοντας ένα πολυετές deal που σύμφωνα με τη Wall Street Journal αγγίζει τα 250$ εκατομμύρια δολάρια.

Τι γίνεται όμως με την αποκλειστική διάθεση του Joe Rogan Podcast από εδώ και πέρα; Η αποκλειστικότητα του "JRE" podcast στο Spotify τελειώνει βάσει της νέας συμφωνίας καθώς θα γίνει διαθέσιμο και στο YouTube (εκεί όπου ανέβαιναν μόνο μερικά αποσπάσματα), στο Apple Music και το Amazon Music. 

Το Spotify με δικά του στοιχεία αποκάλυψε ότι το "JRE" είναι το podcast που ακούνε οι χρήστες του περισσότερο παγκοσμίως και βρέθηκε στην κορυφή των Spotify Wrapped για τα podcasts από το 2020, που ήταν αποκλειστικό στην πλατφόρμα. 

Ο Rogan δεν πτοείται από την ταμπέλα της αμφιλεγόμενης προσωπικότητας που του έχουν συνάψει κ…ατά καιρούς και έχει φιλοξενήσει γνωστούς πολιτικούς της αμερικάνικης σκηνής, επιχειρηματίες όπως ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, αλλά και ηθοποιούς και καλλιτέχνες όπως τη Miley Cyrus, τον Dwayne "The Rock" Johnson και τον σκηνοθέτη Quentin Tarantino.