iOS 17.4: Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει όλους τους χρήστες iPhone με τη νέα αναβάθμιση

Αναγκάζεται η Apple να την εφαρμόσει λόγω Ε.Ε.
28 Ιανουαρίου 2024 12:20
iOS 17.4: Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει όλους τους χρήστες iPhone με τη νέα αναβάθμιση

Η κυκλοφορία του iOS 17.4 είναι προ των πυλών καθώς η Apple διέθεσε τη νεότερη beta για όσους βρίσκονται στο δοκιμαστικό κανάλι αναβαθμίσεων του iOS και χάρις αυτό μάθαμε τις επερχόμενες αλλαγές που θα έρθουν. 

Οι κυριότερες αλλαγές στο λειτουργικό όμως έρχονται εξαιτίας των νομοθετικών πιέσεων που άσκησε η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Apple με το Digital Markets Act. Μία εξ αυτών αφορά το πώς οι χρήστες θα εγκαθιστούν και θα κατεβάζουν εφαρμογές στο iPhone και η άλλη έχει να κάνει με τον Safari. 

Συγκεκριμένα, στο iOS 17.4 θα δοθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του iOS η δυνατότητα να επιλέξει ο χρήστης έναν τρίτου κατασκευαστή browser ως τον προεπιλεγμένο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δε θα είστε δέσμιοι του Safari όσον αφορά τον προεπιλεγμένο browser για την περιήγηση στο ίντερνετ, αλλά θα μπορείτε να επιλέξετε για παράδειγμα τον Google Chrome ως την προεπιλογή σας. Πώς θα γίνει αυτή η αλλαγή; ΤΗν πρώτη φορά που θα ανοίξετε τον Safari όταν έρθει η αναβάθμιση 

Επίσης, οι third party browsers όπως οι προαναφερθέντες θα μπορούν να κάνουν χρήση διαφορετικών μηχανών αναζήτησης πέραν του WebKit, καθώς η προεπιλεγμένη αναζήτηση στο iOS και κάθε browser μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί το WebKit engine της Apple. Γενικότερα, θα είναι μια αλλαγή που θα επηρεάσει κάθε χρήστη iPhone που το μοντέλο του θα υποστηρίζει φυσικά την αναβάθμιση του iOS 17.4.

 

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι το iOS 17.4 βρίσκεται ακόμη σε στάδιο πρώιμης beta, αλλά θα πρέπει να προλάβει τη διορία της 6ης Μαρτίου για να εφαρμόσει αυτές τις αλλαγές, επομένως η κυκλοφορία του θα γίνει λίγο καιρό πριν ή ακριβώς πάνω σε αυτή την ημερομηνία. 

Όσον αφορά όλες τις αλλαγές που θα έρθουν με το iOS 17.4 και αφορούν και τη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο App Store θα βρείτε πατώντας εδώ

Tags: