Η Meta θα μπλοκάρει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα των εφήβων

Νέο εργαλείο για την προστασία τους
28 Ιανουαρίου 2024 10:46
Η Meta θα μπλοκάρει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα των εφήβων

Η Meta ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες αλλαγές στα μηνύματα των λογαριασμών παιδιών και εφήβων για την προστασία τους.

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, προσθέτει και ένα νέο εργαλείο ασφαλείας το οποίο θα αποτρέπει την αποστολή και τη λήψη γυμνών φωτογραφιών στα chats των Messenger και Instagram. Το εργαλείο αυτό θα είναι επίσης προαιρετικά διαθέσιμο και στους ενήλικες.

Το μέτρο έρχεται μετά από την επίκριση κυβερνήσεων και αστυνομίας, όταν η Meta ξεκίνησε να έχει τα chats του Messenger κρυπτογραφημένα από default. Οι αρχές ισχυρίζονται πως έτσι θα είναι δυσκολότερο να ανιχνευθούν περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης από την ίδια την Meta, καθώς μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης θα μπορούν να βλέπουν τα μηνύματα.

Η Meta λέει πως το νέο χαρακτηριστικό είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει τους χρήστες, ειδικότερα τις γυναίκες και τους εφήβους, από το να λαμβάνουν γυμνές φωτογραφίες ή να εκβιάζονται να στείλουν δικές τους γυμνές φωτογραφίες.

Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου είχε προειδοποιήσει νωρίτερα μέσα στο μήνα πως η αποστολή γυμνών εικόνων από νέους, έχει συμβάλει στην αύξηση σεξουαλικών εγκλημάτων που διαπράττονται από παιδιά στην Αγγλία και την Ουαλία.

Από μία μήνυση κατά της Meta στις ΗΠΑ, αποκαλύφθηκε πως περίπου 100.000 έφηβοι χρήστες του Facebook και το Instagram, παρενοχλούνται σεξουαλικά κάθε μέρα.