Έρχονται μεγάλες αλλαγές στα DMs των εφήβων σε Instagram και Facebook

Νέα μέτρα ασφαλείας
26 Ιανουαρίου 2024 09:49
Έρχονται μεγάλες αλλαγές στα DMs των εφήβων σε Instagram και Facebook

Το 2021 η Meta απαγόρευσε σε ενήλικους να στέλνουν Instagram μηνύματα σε χρήστες κάτω των 18 ετών οι οποίοι δεν τους ακολουθούν. Τώρα, επεκτείνει αυτό το μέτρο για να προστατέψει τους εφήβους από ανεπιθύμητες επαφές.

Οι χρήστες κάτω των 16 ή κάτω των 18 (ανάλογα με τη νομοθεσία της χώρας τους), δε θα μπορούν να λάβουν μηνύματα από κάποιον που δεν ακολουθούν, ακόμα κι αν αυτά τα μηνύματα προέρχονται από άλλους εφήβους. Το νέο μέτρο θα ισχύσει τόσο στο Instagram, όσο και στο Facebook Messenger.

Στο Messenger ειδικότερα, οι νεαροί χρήστες θα μπορούν να λάβουν μηνύματα μόνο από τους Facebook φίλους τους ή ανθρώπους που έχουν ήδη αποθηκευμένους ως επαφές στον τηλεφωνικό τους κατάλογο.

Το χαρακτηριστικό θα έρθει ενεργοποιημένο από την αρχή και οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να εγκριθεί από τον κηδεμόνα.

Θέλουμε να έχουν οι έφηβοι να έχουν μία ασφαλή, σωστή για την ηλικία τους εμπειρία στις εφαρμογές μας.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα η Meta ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να κρύβει περιεχόμενο σχετικό με αυτοτραυματισμό, έντονη βία, διατροφικές διαταραχές και άλλα ευαίσθητα θέματα από τους εφήβους σε Instagram και Facebook. Αν ένας χρήστης είναι ανήλικος, τα posts τέτοιας θεματολογίας δε θα εμφανίζονται στα Feeds και στα Stories, ακόμα κι αν αναρτώνται από λογαριασμούς που ακολουθούν οι νεαροί χρήστες.