Windows: Επιστρέφει από το πουθενά με τεράστια ενημέρωση μια ξεχασμένη εφαρμογή τους

Μια πραγματικά αναπάντεχη είδηση
27 Ιανουαρίου 2024 13:17
Windows: Επιστρέφει από το πουθενά με τεράστια ενημέρωση μια ξεχασμένη εφαρμογή τους

Παραδόξως, η Microsoft ανακοίνωσε μόλις επίσημα πως ετοιμάζει μια σημαντική ανανέωση της εφαρμογής Sticky Notes, η οποία έχει αμεληθεί και έχει μείνει στάσιμη εδώ και χρόνια στα Windows 10 και Windows 11.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ανακοίνωση ήρθε μέσα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (προηγουμένως γνωστή ως Twitter), με την ομάδα ανάπτυξης του app να δηλώνει ότι τα Sticky Notes θα επιστρέψουν "καλύτερα από ποτέ", με νέες ενημερώσεις που έχουν δρομολογηθεί για το 2024. Η όποια ενημέρωση αναμένεται να περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από μικρές βελτιώσεις, με την ανάρτηση να αφήνει να εννοηθεί πως τα Sticky Notes θα αλλάξουν ολοκληρωτικά. Για την ώρα βέβαια δε γνωρίζουμε τι ακριβώς σχεδιάζει ο αμερικανικός κολοσσός.

Πάντως, σε αντίθεση με κάποιες εικασίες, η ενημέρωση δεν θα μετατρέψει τα Sticky Notes σε web app, όπως διευκρινίστηκε μέσα από άλλη απάντηση από τον X λογαριασμό της εφαρμογής. Φυσικά, η είδηση αυτή αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, καθώς η εφαρμογή είχε φαινομενικά πέσει στην αφάνεια εδώ και καιρό, με αρκετούς να θεωρούν πως μάλλον υπήρχε πρόθεση να καταργηθεί εντελώς.

Η σχετική ανάρτηση της Microsoft ακολουθεί παρακάτω:

Για την ιστορία, πρόσφατα έχουμε δει τη Microsoft να ανανεώνει ριζικά και άλλες βασικές εφαρμογές των Windows 11, όπως η Ζωγραφική και το Σημειωματάριο, που έχουν δει σημαντικές ενημερώσεις, προσθέτοντας μέχρι και AI χαρακτηριστικά.

Τα Sticky Notes πρωτοεμφανίστηκαν με την Tablet Edition των Windows XP το 2002 και συμπεριλήφθηκαν και στα Windows Vista ως gadget για την πλευρική γραμμή των Windows. Από τότε, έκαναν την εμφάνισή τους και στα Windows 7, στα Windows 8 και στα Windows 10, καθώς και στα νεότερα Windows 11.

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα Sticky Notes μετρούσαν οκτώ εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα τον Απρίλιο του 2016.