Η Microsoft θα αποφασίζει για το update των Windows 10 Mobile

Χωρίς την τελική έγκριση των παρόχων
13 Οκτωβρίου 2015 16:45
Η Microsoft θα αποφασίζει για το update των Windows 10 Mobile

Με το μερίδιο αγοράς των Windows Phone να βρίσκεται σε άνοδο, κυρίως στην Ευρώπη και με τα νέα Lumia 950 και Lumia 950 XL να βασίζονται εξολοκλήρου στα Windows 10, η Microsoft έχει την ευκαιρία να “κλέψει” ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό από το iOS και το Android.

Το πιο σοβαρό θέμα που ταλανίζει την Microsoft είναι ο κατακερματισμός, κάτι το οποίο είναι γνωστό στην κοινότητα του Android. Έτσι η εταιρία από το Redmond, θέλει να καθιερώσει κατά κάποιο τρόπο το σύστημα ενημερώσεων της Apple, το οποίο ως γνωστόν ενημερώνει ταυτόχρονα όλες τις Apple συσκευές όταν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση λογισμικού, ασχέτως σε ποιον πάροχο λειτουργούν.

Για την αποφυγή του κατακερματισμού, η Microsoft συνεργάζεται στενά με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ώστε το τελικό αποτέλεσμα να πληροί τις προδιαγραφές και να είναι σύμφωνο και από τις δυο πλευρές, με την Microsoft να είναι αυτή που θα αποφασίζει το πότε πρέπει να γίνει διαθέσιμη η ενημέρωση του λογισμικού για Windows συσκευές.

Τέλος να πούμε, ότι φαίνεται καλή η απόφαση της Microsoft στο να έχει τον κύριο έλεγχο των ενημερώσεων για τις Windows συσκευές, η οποία ίσως της προσφέρει στο μέλλον ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.