Ένα φθηνότερο Tesla μοντέλο έρχεται το 2025

Το επιβεβαίωσε ο Elon Musk
26 Ιανουαρίου 2024 09:34
Ένα φθηνότερο Tesla μοντέλο έρχεται το 2025

Κατά τη διάρκεια μίας ενημέρωσης των μετόχων της Tesla, ο Elon Musk επιβεβαίωσε πως το “επόμενης γενιάς χαμηλού κόστους” ηλεκτρικό όχημα της Tesla βρίσκεται υπό ανάπτυξη και είναι αισιόδοξος πως θα διατεθεί στην αγορά στο δεύτερο μισό του 2025. Υποσχέθηκε επίσης ένα “επαναστατικό σύστημα κατασκευής” το οποίο είναι πολύ πιο προηγμένο από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Reuters το νέο όχημα θα είναι ένα μικρού μεγέθους crossover με την κωδική ονομασία “Redwood”. Σύμφωνα με πληροφορίες από προμηθευτές της Tesla, προβλέπεται μία εβδομαδιαία παραγωγή 1.000 οχημάτων στην αρχή.

Το τωρινό πρόγραμμά μας δείχνει πως η παραγωγή θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2025, κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο μισό του έτους.

Το όχημα θα ξεκινήσει να παράγεται στο Texas Gigafactory στο Austin και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα εργοστάσια της εταιρίας σε όλο τον κόσμο.

Ο Musk σημείωσε πως η νέα τεχνική κατασκευής θα είναι “εξαιρετικά δύσκολο να αντιγραφεί”, επειδή οι ανταγωνιστές θα πρέπει “να αντιγράψουν το μηχάνημα που δημιουργεί το μηχάνημα που κατασκευάζει το μηχάνημα… ένα inception παραγωγής”.

Ωστόσο ο Musk προειδοποίησε να λάβουν την πρόβλεψή του για το χρονοδιάγραμμα με επιφύλαξη, καθώς “είμαι συχνά πολύ αισιόδοξος όσον αφορά το χρόνο”.