Μόνο στην Αυστραλία: Δηλητηριώδες φίδι παγιδεύτηκε σε ψυγείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυστραλία…
17 Ιανουαρίου 2024 11:13
Μόνο στην Αυστραλία: Δηλητηριώδες φίδι παγιδεύτηκε σε ψυγείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αυστραλία είναι γεμάτη άγρια ζώα, δηλητηριώδη ερπετά και έντομα, με τους Αυστραλούς να έχουν κερδίσει παγκοσμίως τη φήμη των ανθρώπων που περιφρονούν τον κίνδυνο. Ένα πρόσφατο περιστατικό έγινε viral, όταν η Gail Auricht από την Αδελαΐδα, άκουσε τη γάτα της να συρίζει κοιτώντας προς την κουζίνα της.

Ανοίγοντας τα φώτα, ήρθε αντιμέτωπη με ένα μαύρο φίδι με κόκκινη κοιλιά, μεγέθους 80 εκατοστών! Το φίδι φάνηκε να έχει παγιδευτεί στο μηχανισμό πάγου του ψυγείου, μάλλον στην προσπάθεια να ανακουφιστεί από την έντονη ζέστη που επικρατεί αυτήν την εποχή του χρόνου στην Αυστραλία.

Η Gail ως γνήσια κάτοικος Αυστραλίας, κράτησε την ψυχραιμία της και κάλεσε σε βοήθεια τους γείτονες. Μαζί κάλεσαν έναν επαγγελματία ο οποίος κατάφερε να απελευθερώσει το φίδι από το μηχανισμό και να το μεταφέρει με ασφάλεια έξω από το σπίτι.

Το φίδι του είδους Pseudechis porphyriacus συναντάται συχνά στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας. Πρόκειται για ένα φίδι για του οποίου το δηλητήριο περιέχει νευροτοξίνες, μυοτοξίνες, πηκτικούς παράγοντες και έχει και αιμολυτικές ιδιότητες. Παρόλο που το δάγκωμά του μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, δεν έχουν καταγραφεί έως σήμερα θάνατοι από αυτό.

Δεν είναι επιθετικό προς τους ανθρώπους και συνηθίζει να υποχωρεί στην παρουσία τους, ενώ επιτίθεται μόνο αν προκληθεί. Τρέφεται κυρίως με βατράχους, σαύρες, μικρά θηλαστικά και άλλα φίδια, ακόμα και τους είδους του.

Οι θερμοκρασίες στην Αυστραλία έχουν ανέβει κατά μέσο όρο 1.5 βαθμό Κελσίου από το 1910 και τα περιστατικά όπου φίδια αναζητούν δροσιά κοντά σε ανθρώπους έχουν αυξηθεί. Την ίδια εβδομάδα που σημειώθηκε αυτό το περιστατικό, ένα ακόμα φίδι του ίδιου είδους βρέθηκε κάτω από την καφετιέρα ενός εστιατορίου, ενώ την ίδια μέρα ένα ακόμα βρήκε καταφύγιο στην καρότσα ενός τζιπ της πυροσβεστικής.