Αλλάζει όνομα ο Edge browser της Microsoft

Και πιο συγκεκριμένα η mobile έκδοσή του
03 Ιανουαρίου 2024 13:02
Αλλάζει όνομα ο Edge browser της Microsoft

Σε μια απρόσμενη κίνηση προέβη μόλις η Microsoft, η οποία μετονόμασε το πρόγραμμα περιήγησης Edge σε "Microsoft Edge: AI Browser". Η αλλαγή αφορά μόνο την έκδοση των Android και iOS και όχι αυτή των σταθερών υπολογιστών.

Η κίνηση προφανώς αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρίας να δώσει ακόμη περισσότερη έμφαση στις AI λειτουργίες του προγράμματος περιήγησης. Για παράδειγμα, ο Edge μπορεί να κάνει περίληψη άρθρων με το Copilot, να αναγνωρίζει και να δημιουργεί εικόνες με χρήση του DALL-E 3, ενώ μπορεί να κάνει και ό,τι άλλο έχουν συνηθίσει οι χρήστες από τα chatbots, όπως το ChatGPT.

Βέβαια, η μετονομασία της mobile έκδοσης του Edge για να συμπεριλαμβάνει στον τίτλο το "AI" θεωρείται κυρίως marketing κίνηση της Microsoft για την προσέλκυση χρηστών που κάνουν σχετικές αναζητήσεις στα app stores. Αναμενόμενα, λοιπόν, έχει οδηγήσει σε ανάμεικτες αντιδράσεις στα social media, αφού ορισμένοι χρήστες αμφισβήτησαν την εγκυρότητα του χαρακτηρισμού του Edge ως "AI browser", καθώς οι AI λειτουργίες είναι απλώς πρόσθετα χαρακτηριστικά.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως ο Microsoft Edge δε συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στα smartphones. Το μερίδιο αγοράς του είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με ανταγωνιστές όπως το Chrome και το Safari, τα οποία κυριαρχούν στην αγορά, μιας και είναι προ-εγκατεστημένα στις Android και iOS συσκευές, αντίστοιχα. Μένει να δούμε λοιπόν αν η προσθήκη της λέξης "AI" στο όνομα, θα ενισχύσει κάπως τη δημοτικότητα του Edge σε αυτές τις πλατφόρμες.