Windows 10: Καταργείται ένα πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό τους

Το οποίο εν τέλει ελάχιστοι χρησιμοποιούσαν
21 Δεκεμβρίου 2023 14:21
Windows 10: Καταργείται ένα πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό τους

Σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση προέβη μόλις η Microsoft, η οποία πρόκειται σύντομα να καταργήσει την Windows Mixed Reality πλατφόρμα.

Ειδικότερα, η Windows Mixed Reality πλατφόρμα σταματά από τώρα να υποστηρίζεται με ενημερώσεις, ενώ σύντομα θα καταργηθεί εντελώς και η Mixed Reality Portal εφαρμογή, καθώς και όλες οι επεκτάσεις της για το SteamVR. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει προφανώς έντονες ανησυχίες στους χρήστες των Windows Mixed Reality headsets, οι οποίοι δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα αν οι συσκευές τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον. Ο απότομος τερματισμός της υποστήριξης προκάλεσε απογοήτευση στα social media, με τους χρήστες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την πιθανή απαξίωση των VR/AR headsets τους.

Για την ιστορία, το Windows Mixed Reality ήταν ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά των Windows 10. Η πλατφόρμα είχε κάνει το ντεμπούτο της το 2015 και ήταν η απόπειρα της Microsoft στον αναπτυσσόμενο τομέα της μικτής πραγματικότητας, που περιλαμβάνει τις τεχνολογίες επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR).

Αρχικά η πλατφόρμα ονομαζόταν Windows Holographic, προτού μετονομαστεί το 2017 και είχε προσελκύσει πολλούς developers, φιλοξενώντας από gaming εμπειρίες μέχρι επαγγελματικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά εργαλεία. Παρά τις προοπτικές αυτές και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες AR και VR, το Windows Mixed Reality δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, αντιμετωπίζοντας σκληρό ανταγωνισμό από καθιερωμένους παίκτες, όπως το Oculus Rift και το HTC Vive.

Προφανώς, η απόφαση της Microsoft να καταργήσει το Windows Mixed Reality εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του κλάδου γενικότερα.