Η ιστορία του Surface Book

Από τη σύλληψη στη δημιουργία
09 Οκτωβρίου 2015 07:10
Η ιστορία του Surface Book

Η Microsoft κατάφερε να προσελκύσει τα βλέμματα με την παρουσίαση του Surface Book, ενός πανίσχυρου υβριδικού laptop. Οι Panos Panay και Ralf Groene μίλησαν με το Mashable για τον ανταγωνιστή του MacBook Pro.

Μετά τη μακέτα του προϊόντος από χαρτόνι και κολλητική ταινία, ο Panay είχε μια ιδέα. “Είχαμε αυτό το όραμα, να κάνουμε κάτι που θα μοιάζει με book. Ας το πάμε όμως στο επόμενο επίπεδο. Ας κάνουμε αποσπώμενο το πάνω μέρος”. Πήγε έπειτα στους μηχανικούς και τους είπε “θέλω να βγάζω με μια κίνηση το πάνω μέρος και να δημιουργήσω μια νέα κατηγορία. Αυτό είναι το Surface. Αυτό κάνουμε”.

Οι μηχανικοί χρειάστηκαν έξι μήνες για να καταλήξουν στη σημερινή μορφή του Surface Book και να είναι ευχαριστημένοι, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Εξάλλου, αν η Microsoft είχε σκοπό να “χτυπήσει” τη MacBook σειρά της Apple, έπρεπε να είναι ένα laptop που οι καταναλωτές θα μπορούσαν να το επιδεικνύουν με περηφάνεια. “Υπάρχει ισορροπία στο software” δήλωσε ο Panay. “Δεν έχει ξαναγίνει. Αυτό το προϊόν είναι το πρώτο όπου η GPU είναι στη βάση και μία δεύτερη GPU βρίσκεται στο πάνω μέρος”. “Αυτό που θα δώσει ζωή σε αυτό το όραμα είναι η χορογραφία μεταξύ design και engineering και software τα οποία συνεργάζονται άψογα” πρόσθεσε ο Groene.