Η Microsoft θα φέρει τα Windows 10 στις Android συσκευές;

Με μια νέα τεχνολογία
08 Οκτωβρίου 2015 17:35
Η Microsoft θα φέρει τα Windows 10 στις Android συσκευές;

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Microsoft είχε ανακοινώσει μια συνεργασία με τη Xiaomi για beta δοκιμές στα Windows 10. Η εταιρία μας απέδειξε έναν τρόπο για την εγκατάσταση Windows  ROM σε μια Android συσκευή, προτείνοντας ότι θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τη Google με αυτόν τον τρόπο στο μέλλον. Έτσι, αυτό που θέλει να κάνει η Microsoft είναι να παρέχει το λογισμικό που θα επιτρέψει την εγκατάσταση των Windows 10 σε οποιαδήποτε συσκευή Android.

Η νέα πατέντα της Microsoft με τίτλο “User Selectable Operating Systems”, δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες οποιασδήποτε Android συσκευής θα μπορούν να επιλέγουν ποιο λειτουργικό σύστημα επιθυμούν να εκκινήσουν στη συσκευή τους.

Με την νέα τεχνολογία η Microsoft, θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να προ-εγκαταστήσουν πολλαπλά λειτουργικά συστήματα σε μια συσκευή σε συμπιεσμένη μορφή, με το χρήστη να είναι σε θέση να επιλέξει ποιο λειτουργικό θέλει να εκκινήσει στη συσκευή του. Για παράδειγμα, ένα smartphone θα μπορεί να έχει τα Windows 10 και μία ή περισσότερες Android ROM, με το χρήστη να μπορεί να επιλέξει ποιο λειτουργικό προτιμάει και να εκτελέσει μια πλήρης εγκατάσταση για ένα από αυτά. Επίσης, θα υπάρχει και η επιλογή διαγραφής των υπολοίπων.

Τέλος να πούμε, ότι φαίνεται καλή η ιδέα της Microsoft για συσκευές με πολλαπλά λειτουργικά και θα θέλαμε να δούμε μια τέτοια υλοποίηση στο άμεσο μέλλον, όχι μόνο από την Xiaomi αλλά και από άλλους κατασκευαστές.