Το YouTube ξεκίνησε να κάνει αλλαγές στα σχόλια

Για να βοηθήσει τους δημιουργούς περιεχομένου
08 Δεκεμβρίου 2023 23:55
Το YouTube ξεκίνησε να κάνει αλλαγές στα σχόλια

Το YouTube ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία εκσυγχρονισμού των σχολίων του, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους δημιουργούς περιεχόμενου.

Αναλυτικότερα, το YouTube αναβάθμισε τα εργαλεία του για τον έλεγχο των σχολίων, εισάγοντας μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να κάνουν ‘παύση’ τα σχόλια στα βίντεό τους. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους δημιουργούς μεγαλύτερο έλεγχο των σχολίων τους, επιτρέποντας την προσωρινή διακοπή των νέων σχολίων, την ώρα που τα προηγούμενα σχόλια που έχουν ήδη γίνει, παραμένουν ορατά. Η πλατφόρμα εξήγησε σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog της ότι η λειτουργία αυτό έχει σκοπό να προσφέρει στους δημιουργούς μια ανάπαυλα από τη διαχείριση των σχολίων, ειδικά σε περιπτώσεις όπου ο όγκος ή η φύση τους γίνονται μη-διαχειρίσιμα.

Πριν από αυτή την ενημέρωση, το YouTube προσέφερε πολύ περιορισμένες επιλογές για τη διαχείριση των σχολίων. Οι δημιουργοί μπορούσαν είτε να ελέγξουν χειροκίνητα κάθε σχόλιο πριν αυτό βγει στη δημοσιότητα είτε να τα απενεργοποιήσουν όλα εντελώς. Η νέα λειτουργία παύσης έχει ως στόχο να προσφέρει μια μέση λύση.

Πέρα από το νέο αυτό χαρακτηριστικό, το YouTube έχει επαναπροσδιορίσει παράλληλα και ορισμένες από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις του για τον έλεγχο των σχολίων, ώστε να τις κάνει πιο φιλικές προς τους δημιουργούς. Οι προηγούμενες επιλογές, οι οποίες περιλάμβαναν όρους όπως "Κρατήστε τα δυνητικά ακατάλληλα σχόλια για επανεξέταση" και "Αυξήστε την αυστηρότητα", έχουν απλοποιηθεί.

Πλέον, οι δημιουργοί θα μπορούν εύκολα να επιλέγουν μεταξύ των ρυθμίσεων με την ένδειξη Ενεργό, Παύση ή Απενεργοποίηση. Επιπλέον, όταν τα σχόλια είναι ενεργοποιημένα, υπάρχουν πρόσθετα επίπεδα αυτόματου mod για να επιλέξουν, που κυμαίνονται από το ‘Κανένα’ και το ‘Βασικό’ μέχρι το ‘Αυστηρό’.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ανακοίνωση της Google πατώντας εδώ.

Tags: