Η Lotus προκαλεί την Tesla με υδρόψυκτο φορτιστή 450kW

Ανοιχτή τεχνολογία για όλους τους κατασκευαστές
04 Δεκεμβρίου 2023 10:13
Η Lotus προκαλεί την Tesla με υδρόψυκτο φορτιστή 450kW

Ο V3 Supercharger των 250kW της Tesla είναι γνωστός για τις εντυπωσιακές επιδόσεις φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά τώρα η Lotus έρχεται να τον ξεπεράσει. Η νέα τεχνολογία της Lotus προσφέρει 450kW και το μόνο συμβατό όχημα αυτή τη στιγμή είναι το Lotus Eletre R, το οποίο μπορεί να φορτίσει για 142 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Για να διαχειριστεί αυτή τη μεγάλη ροή ηλεκτρισμού στο σύστημα, η Lotus παρουσίασε μία υδρόψυκτη καμπίνα ισχύος η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτοκινητόδρομους. Συνοδεύεται από μία επίσης υδρόψυκτη μονάδα φόρτισης η οποία μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα έως και τέσσερα οχήματα. Προσαρμόζει μάλιστα την ταχύτητα της φόρτισης και για οχήματα που δε διαθέτουν hardware 800v για γρήγορη φόρτιση.

Η υδρόψυξη συμβάλει στην ασφάλεια της ταχείας φόρτισης, ενώ η Lotus δίνει και έμφαση στη διάθεση του δικτύου της και σε οχήματα από άλλους κατασκευαστές. Η νέα τεχνολογία έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται στην Κίνα και μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους θα έρθει σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.