Η Samsung έχει έναν άσσο στο μανίκι για το Galaxy S24

Νέες κατοχυρώσεις αποκαλύπτουν το selling point της συσκευής
27 Νοεμβρίου 2023 08:22
Η Samsung έχει έναν άσσο στο μανίκι για το Galaxy S24

Με τη νέα γενιά των Galaxy S24 συσκευών να αναμένεται να κυκλοφορήσει νωρίτερα αυτή τη φορά, τον Ιανουάριο, οι διαρροές συνεχίζονται και τώρα νέα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια εμμέσως από την ίδια τη Samsung.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο κορεατικός κολοσσός ξεκίνησε λίγο πριν την παρουσίαση των συσκευών να κατοχυρώνει τα πνευματικά δικαιώματα για διάφορα ονόματα, που δείχνουν ποιος θα είναι ο άσσος στο μανίκι της για τα νέα S24. Αναλυτικότερα, η Samsung κατοχύρωσε πριν από περίπου ένα μήνα τις ονομασίες  ‘AI Phone’ και ‘AI Smartphone’. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GalaxyClub, η εταιρία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και για την κατοχύρωση και των Magic Pixel, Flex Magic και Flex Magic Pixel.

Φυσικά, το όνομα AI Phone είναι αρκετά γενικό και δεν είναι απαραίτητο ότι θα αφορά το Galaxy S24, αλλά αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. Εδώ και μήνες ακούγεται πως όλα τα S24, όχι μόνο το Ultra, θα έρχονται με generative AI χαρακτηριστικά και αυτή η νέα ένδειξη από την ίδια την Samsung φαίνεται πως το επιβεβαιώνει. Δεν είναι απίθανο, λοιπόν, τα Galaxy S24 να διαφημίζονται ως AI smartphones, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για την ιστορία, στο πρόσφατο event ανακοίνωσης του Exynos 2400 επεξεργαστή, η Samsung είχε παρουσιάσει ένα demo που έδειχνε ότι το chip είχε αρκετή επεξεργαστή ισχύ για να τρέξει ένα AI μοντέλο που μπορούσε να δημιουργήσει εικόνες από περιγραφές κειμένου, με AI. Ομοίως και ο Snapdragon 8 Gen 3 που αναμένεται να έχει το S24 Ultra είναι ικανός να διαχειριστεί Large Language Models και Stable Diffusion.

Η AI, λοιπόν, θα είναι το selling point των νέων Galaxy S24 και μένει να δούμε στο Galaxy Unpacked event του Ιανουαρίου τι ακριβώς έχει ετοιμάσει η Samsung.