Ανακοινώθηκε επίσημα το Microsoft Surface Pro 4

Νέα συσκευή από τη Microsoft
06 Οκτωβρίου 2015 16:15
Ανακοινώθηκε επίσημα το Microsoft Surface Pro 4

Στο σημερινό event η Microsoft, εκτός από τη παρουσίαση των Lumia 950 και Lumia 950 XL, ανακοίνωσε και το διάδοχο του Surface Pro 3, το Microsoft Surface Pro 4 και όπως αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη παρουσίαση, το προτείνουν το 98% των χρηστών του Surface Pro 3 σε οικογένεια και φίλους.

Το Surface Pro 4 έρχεται με οθόνη 12,3 ιντσών με 5 εκατομμύρια pixel και 267ppi. Η οθόνη όπως είπαν στην παρουσίαση, μεγάλωσε χωρίς όμως να αλλάξει το μέγεθός της, χάρη στη τεχνολογία PixelSense της εταιρίας και προστατεύεται με Gorilla Glass με πάχος μόλις 0,4 χιλιοστά. Ο επεξεργαστή είναι ο 6ης γενιάς Intel Core, με τη μνήμη RAM του να ανέρχεται στα 16GB και τον αποθηκευτικό χώρο να αγγίζει το 1TB. Στο εσωτερικό του έχει ένα υβριδικό σύστημα ψύξης. Το Surface Pro 4 έρχεται με ένα πολύ λεπτό keyboard cover, με τα πλήκτρα να χαρακτηρίζονται ως “laptop class”.

Επίσης, μαζί με το Surface Pro 4 έρχεται και το Surface Pen, το οποίο μαγνητίζει στο πλάι της συσκευής και η διάρκεια της μπαταρίας του αγγίζει τον ένα χρόνο. Ακόμη λειτουργεί και με παραδοσιακές εφαρμογές και με παρατεταμένο πάτημα της γόμας του στην οθόνη, εκκινείται η Cortana. Το Surface Pen έρχεται σε πέντε χρώματα και υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής των μυτών.

Άλλα στοιχεία για το Surface Pro 4 είναι, ότι είναι 30% γρηγορότερο από το Surface Pro 3 και 50% γρηγορότερο από το MacBook Air.

Θα υπάρχει υποστήριξη με το Surface Pro Docking Station, το οποίο έχει δύο θύρες 4K DisplayPort, τέσσερις θύρες USB 3.0 και μία θύρα Ethernet.

Ακόμη, μας έδειξε ένα λεπτότερο και ελαφρύτερο Type Cover, με οπίσθιο φωτισμό στα πλήκτρα, όμορφο σχεδιασμό, γυάλινο trackpad 40% μεγαλύτερο από το προκάτοχό του και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τέλος, η Microsoft ανάφερε ότι το Microsoft Surface Pro 4 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στις 26 Οκτωβρίου 2015 με τιμή στα $899, με τις προ παραγγελίες να αρχίζουν αύριο.