Google Drive: Νέα εμφάνιση και χρήσιμα χαρακτηριστικά για την Android έκδοση

Ξεκίνησε η διάθεση του update
22 Νοεμβρίου 2023 17:34
Google Drive: Νέα εμφάνιση και χρήσιμα χαρακτηριστικά για την Android έκδοση

Η Android εφαρμογή του Google Drive μόλις έλαβε μια σημαντική ενημέρωση, η οποία φέρνει αλλαγές στο user interface, ενώ παράλληλα βελτιώνει και μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες της εφαρμογής, τον σαρωτή εγγράφων. Η νέα αυτή ενημέρωση έχει κωδικό έκδοσης 2.23.457.1 και θα αρχίσει να εμφανίζεται σταδιακά στους χρήστες μέσα στο άμεσο μέλλον.

Ξεκινώντας με τον σαρωτή εγγράφων, η εμφάνιση του έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, χωρίς να θυμίζει πλέον την τυπική εφαρμογή της κάμερας. Ο σαρωτής προσφέρει δύο επιλογές για τη λήψη των εγγράφων: την "Αυτόματη Λήψη", η οποία τραβάει αυτόματα μια φωτογραφία όταν θεωρεί ότι η ευθυγράμμιση είναι σωστή και την "Χειροκίνητη". Αφού το έγγραφο φωτογραφηθεί, οι χρήστες θα αντικρίζουν ένα νέο μενού για την "Προεπισκόπηση", που θα τους επιτρέπει να περικόψουν, να περιστρέψουν, να εφαρμόσουν φίλτρα, να δοκιμάσουν ξανά τη λήψη ή να διαγράψουν τη σαρωμένη εικόνα. Αυτό το μενού περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα προσθήκης περισσότερων σελίδων στο ίδιο έγγραφο.

Πέρα από τον σαρωτή, η νέα αρχική οθόνη της Android εφαρμογής του Google Drive διαθέτει μια νέα καρτέλα που εμφανίζει μια λίστα με προτεινόμενα αρχεία, ενώ η καρτέλα "Δραστηριότητα" αντικατέστησε την προηγούμενη ενότητα "Ειδοποιήσεις".

Τέλος, αλλαγές έχουν γίνει και στην ενότητα "Αρχεία", η οποία εμφανίζει πλέον τα αρχεία ως κάρτες στην προβολή πλέγματος, με τα ονόματα να έχουν μετακινηθεί πάνω από το preview, σε αντίθεση με τον προηγούμενο σχεδιασμό που βρισκόντουσαν από κάτω.