Ανακοινώθηκε το Microsoft Surface Book

Ντεμπούτο για την εταιρία στην κατηγορία των laptops
06 Οκτωβρίου 2015 16:15
Ανακοινώθηκε το Microsoft Surface Book

Στα πλαίσια του Windows 10 Devices event, η Microsoft ανακοίνωσε το πρώτο της laptop. Λόγος γίνεται για το Microsoft Surface Book. H οθόνη αφής του μετράει διαγώνιο 13.5" ιντσών, με 6 εκατομμύρια pixels και 267dpi. Όσον αφορά το πληκτρολόγιο και το trackpad του Surface Book, έχουμε να κάνουμε πλήκτρα που δίνουν έμφαση στην ησυχία κατά την χρήση τους και απέχουν 1.6mm το ένα από το άλλο, ενώ το trackpad είναι γυάλινο με έως και 5 σημεία ταυτόχρονης αφής. Το hardware της συσκευής και συγκεκριμένα την Nvidia GPU επιμελήθηκε η ομάδα του Xbox, ενώ ο επεξεργαστής του συστήματος προέρχεται από την Intel.

Έτσι, έχουμε να κάνουμε με το γρηγορότερο 13 ιντσών laptop στον κόσμο., το οποίο είναι 2 φορές γρηγορότερο από το Macbook Pro. Παρά το ισχυρό hardware της συσκευής και το ιδιαίτερο λεπτό σχεδιασμό της (7.7 χιλιοστά) , η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αγγίζει τις 12 ώρες.

Η ιδιαιτερότητα της συσκευής είναι πως η βάση της είναι αποσπασμένη και έτσι η οθόνη μπορεί να διαχωριστεί από το πληκτρολόγιο και ουσιαστικά να μετατραπεί σε tablet.

Το Microsoft Surface Book θα κοστίζει $1.499 και θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου.