Τα iPhone 15 έχουν ήδη υποστήριξη για τους επόμενης γενιάς ασύρματους φορτιστές

Μια σπάνια κίνηση από την Apple να στηρίξει αυτή τη τεχνολογία από τόσο νωρίς
16 Νοεμβρίου 2023 15:19
Τα iPhone 15 έχουν ήδη υποστήριξη για τους επόμενης γενιάς ασύρματους φορτιστές

Όταν το Wireless Power Consortium (WPC) αποκάλυψε το νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2, είχε αναφερθεί πως η Apple βοήθησε σε αυτό καθώς κατασκευάστηκε με βάση τη MagSafe τεχνολογία της. Σε μια σπάνια κίνηση από πλευράς Apple να υποστηρίξει μια νέα τεχνολογία πριν καν βγει στην αγορά, ήταν ακόλουθο ότι θα υποστήριζαν τα νέα της iPhone μοντέλα το νέας γενιάς πρότυπο ασύρματης φόρτισης. 

Πρόκειται λοιπόν για ένα χαρακτηριστικό που η Apple αθόρυβα πρόσθεσε σε όλα τα μοντέλα iPhone 15, ασφαλίζοντάς τα για το άμεσο μέλλον και χωρίς οι πελάτες της να περιμένουν κάποια μετάβαση για αρκετά χρόνια όπως έγινε με το USB-C. 

Έτσι, όλα τα iPhone 15 υποστηρίζουν το Qi2 wireless charging πρότυπο, μόνο που ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά οι νέοι αυτοί ασύρματοι φορτιστές. 

Ωστόσο, έγινε τώρα γνωστό ότι οι Qi2 φορτιστές θα αρχίσουν να λανσάρονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα ενόψει της εορταστικές περιόδου των Χριστουγέννων. Το WPC ανακοίνωσε ότι γνωστές εταιρίες πιστοποιημένων για iPhones αξεσουάρ όπως οι Belkin, Anker, Mophie και AirCharge θα φέρουν τους πρώτους τους ασύρματους Qi2 φορτιστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες και φυσικά θα υποστηρίζονται από όλα τα iPhone 15. 

Τι προσφέρει παραπάνω το Qi2; 

Πρόκειται για το νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης που αντικαθιστά αυτό που υπήρχε εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια. Το Qi2 προσφέρει ασύρματη φόρτιση έως 15 watt, καθώς και επιπλέον δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποφευχθεί κάποια βλάβη στην μπαταρία ή την μείωση της διάρκειας ζωής της. 

Επίσης, οι Qi2 φορτιστές θα υποστηρίζουν διαφόρων ειδών και σχημάτων συσκευές ταυτόχρονα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, χωρίς μετασχηματιστές.