Πρόβλεψη Nvidia: «Η AI θα είναι μεγαλύτερη από το internet»

Σύμφωνα με τον CEO της
16 Νοεμβρίου 2023 12:23
Πρόβλεψη Nvidia: «Η AI θα είναι μεγαλύτερη από το internet»

Μια βαρύγδουπη δήλωση έκανε στο Ignite 2023 event της Microsoft, ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang. Συγκεκριμένα, ο CEO τόνισε τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, προβλέποντας ότι ο αντίκτυπός της θα ξεπεράσει αυτόν του διαδικτύου. Απευθυνόμενος στο κοινό, ο Huang τόνισε την πρωτοφανή σπουδαιότητα της generative AI στο πεδίο της πληροφορικής, δηλώνοντας:

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη είναι η σημαντικότερη μετάβαση στην ιστορία της πληροφορικής. Τα τελευταία 40 χρόνια, τίποτα δεν ήταν τόσο μεγάλο. Είναι μεγαλύτερη από τους υπολογιστές, είναι μεγαλύτερη από τα κινητά και θα είναι μεγαλύτερη από το διαδίκτυο, μακράν.

Οι δηλώσεις του προφανώς υπογραμμίζουν το τεράστιο αναμενόμενο αντίκτυπο της εν λόγω τεχνολογίας,  αφού ο επικεφαλής της Nvidia πιστεύει ότι ξεπερνά σημαντικά τεχνολογικά ορόσημα όπως οι προσωπικοί υπολογιστές και τα smartphones.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Huang βρέθηκε στη σκηνή και για άλλους λόγους, με τη Microsoft να θέλει να ρίξει φως στη συνεργασία της με την Nvidia, για διάφορες πρωτοβουλίες με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην ενσωμάτωση της generative AI σε ευρύτερες τεχνολογικές εφαρμογές. Σύμφωνα με τον Huang, τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες δεν έχει σημειωθεί μια τόσο μνημειώδης εξέλιξης όσο η generative AI, η οποία αναμένεται να επισκιάσει ακόμη και την ευρεία επιρροή του διαδικτύου.

Για την ιστορία, η βαρύγδουπη δήλωση του CEO της Nvidia υποστηρίζεται και από την πρόσφατη οικονομική επιτυχία της εταιρίας. Χάρη στην AI, η Nvidia γέμισε τα ταμεία της με τον τρομερά εντυπωσιακό αριθμό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθαρού κέρδους μέσα στο 2023. Αυτό συνέβη καθώς οι κάρτες γραφικών της είναι ακραία πολύτιμες αυτή την περίοδο, αφού όλοι οι τεχνολογικοί κολοσσοί ψάχνουν απεγνωσμένα πρόσβαση σε όσο περισσότερη επεξεργαστική ισχύ μπορούν, για να εκπαιδεύσουν τα δικά τους AI μοντέλα.

Συνολικά, οι δηλώσεις του Huang και η τεράστια οικονομική επιτυχία της Nvidia δίνουν μια σαφή εικόνα για το μέλλον της τεχνολογίας, με τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη να βρίσκεται ξεκάθαρα στον πυρήνα της. Όπως όλα δείχνουν, η AI ήρθε για να μείνει και δεν είναι απλά μια ακόμη φευγαλέα τάση.