Windows 11: Η Microsoft θα αφήνει επιτέλους τους χρήστες να τα “καθαρίζουν” ευκολότερα

Με μια δυνατότητα που ο κόσμος ζητούσε από τα Windows 8
14 Νοεμβρίου 2023 20:41
Windows 11: Η Microsoft θα αφήνει επιτέλους τους χρήστες να τα “καθαρίζουν” ευκολότερα

Η Microsoft θα εκπληρώσει επιτέλους μια επιθυμία των χρηστών των Windows, κάτι που η κοινότητα ζητά δίχως υπερβολή εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή των Windows 8 και των Windows 10.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το μέσο Bleeping Computer, η νέα preview έκδοση που έκανε διαθέσιμη η εταιρία για τα μέλη του Windows Insider προγράμματος επιτρέπει -επιτέλους- τη διαγραφή όλων σχεδόν των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών. Ειδικότερα, το λειτουργικό σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν εφαρμογές της Microsoft που προηγουμένως ήταν υποχρεωτικές, όπως η Camera εφαρμογή, η Cortana, η Photos εφαρμογή, το People και πολλά άλλα.

Αυτό σημαίνει πως πλέον είναι ευκολότερο να έχει κάποιος μια πιο καθαρή εγκατάσταση, χωρίς καθόλου περιττές εφαρμογές, προσαρμοσμένη ακριβώς στα μέτρα του. Προηγουμένως ήταν δυνατό να διαγραφτούν αυτά τα apps μόνο αν κάποιος ήταν διατεθειμένος να εγκαταστήσει third-party εργαλεία ή να ρισκάρει να σκαλίσει το registry.

Η αλλαγή αυτή είναι μέρος του Windows 11 Insider Preview Build 23585, το οποίο συνολικά είναι μια μικρότερη ενημέρωση, φέροντας μαζί με αυτή την αλλαγή, ορισμένα bug fixes και κάποιες βελτιώσεις για το Snipping Tool, το οποίο μπορεί πλέον να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά το HDR.

Για την ιστορία, η Microsoft είχε ξεκινήσει να προετοιμάζει το έδαφος για αυτή τη σημαντική εξέλιξη μέσα από το πρόσφατο Windows 11 2023 Update, το οποίο ήταν η μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού για φέτος. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.