Το iPhone 16 Pro μπορεί να φέρει μια πολύ μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση

Ξεκίνησε τα πειράματα η Apple
11 Νοεμβρίου 2023 19:42
Το iPhone 16 Pro μπορεί να φέρει μια πολύ μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση

Τα φετινά iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max έφεραν διάφορες σημαντικές αναβαθμίσεις, από το σύστημα καμερών και τον επεξεργαστή μέχρι το Action Button. Ωστόσο, η εξωτερική τους εμφάνιση μοιάζει αρκετά με τα περσινά iPhone 14 Pro που είχαν αλλάξει αρκετά τη φόρμουλα, αφού άφησαν στο παρελθόν το notch, εισάγοντας το πολυσυζητημένο Dynamic Island. Τώρα, φαίνεται πως η Apple ετοιμάζεται ξανά να κάνει σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση των iPhones.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, νέα στοιχεία αποκάλυψε ο γνωστός leaker Majin Bu, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει διαρρεύσει έγκυρες πληροφορίες για τα σχέδια διαφόρων κατασκευαστών smartphones, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Apple. Ειδικότερα, μέσα από ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), ο Majin ανέφερε πως ο αμερικανικός κολοσσός ξεκίνησε τα πρώτα πειράματα με πρωτότυπα για τα iPhone 16 Pro. Το ενδιαφέρον είναι πως αντί να έχουν Dynamic Island, τα πρώτα iPhone 16 Pro έχουν punch-hole σχεδιασμό.

Αυτό σημαίνει πως αντί για μια μεγάλη μακρόστενη εγκοπή σε σχήμα χαπιού, η οθόνη θα εμποδίζεται μόνο από ένα μικρό κυκλάκι, για την μπροστινή selfie κάμερα. Όπως φαίνεται, η Apple μάλλον έχει βρει τρόπο ή ψάχνει τρόπο για να κρύψει τους αισθητήρες του FaceID κάτω από τα pixels της οθόνης, χωρίς να επηρεάζεται η αποδοτικότητα της τεχνολογίας. Βέβαια, σε άλλα smartphones που επιχειρήθηκε να κρυφτούν οι αισθητήρες κάτω από την οθόνη, η ακρίβειά τους έπασχε σημαντικά, οπότε δεν ξέρουμε αν όντως η Apple τα έχει καταφέρει ή αν θα τα καταφέρει με τα πειράματά της.

Πάντως, ο leaker επισημαίνει πως μέχρι τον Μάρτιο του 2024 θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, τονίζοντας πως δεν αποκλείεται η τεχνολογία να έρθει εν τέλει με το iPhone 17.

Για την ιστορία, στο παρελθόν και ο εξαιρετικά αξιόπιστος αναλυτής και επικεφαλής της Display Supply Chain Consultants, Ross Young, είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Ειδικότερα, είχε αναφέρει ότι αυτή η αλλαγή όντως θα έρθει, αλλά με τα πιο μελλοντικά μοντέλα της Apple και όχι στο iPhone 16 Pro ή στο iPhone 16 Pro Max. Επομένως, ενώ μπορεί η εταιρία να κάνει πειράματα εσωτερικά, δεν είναι απαραίτητο ότι αυτός ο σχεδιασμός θα υιοθετηθεί και από τις τελικές εκδόσεις των συσκευών.

Tags: