Φήμες θέλουν το Microsoft Surface Pro 4 με πολύ λεπτά bezels

Με πατέντα αλλαγής μεγέθους οθόνης
03 Οκτωβρίου 2015 15:58
Φήμες θέλουν το Microsoft Surface Pro 4 με πολύ λεπτά bezels

Όλο και περισσότερα tablets χρησιμοποιούν πλέον εξωτερικά πληκτρολόγια, με πρωτεργάτη σ’ αυτό το Microsoft Surface και σύντομα περιμένουμε το νέο μοντέλο από τη Microsoft. Μια φήμη κάνει λόγο, πως το νέο Microsoft Surface Pro 4 θα έχει πολύ λεπτά bezel, όπως το νέο Dell XPS 13 laptop.

Ακόμη αναφέρει, ότι το πάνω περιθώριο είναι πολύ κοντά στο να χαρακτηριστεί “αόρατο”, ενώ το κάτω είναι παχύτερο. Το πλήκτρο των Windows, το οποίο ήταν στη δεξιά πλευρά του Surface Pro 3, τώρα έχει μετακινηθεί στο κάτω μέρος ή μπορεί και να κρυφτεί τελείως.

Μολονότι, τα bezel δεν μπορούν να αλλάξουν, το Surface Pro 4 θα μπορεί να αλλάξει το μέγεθος της οθόνης μεταξύ 13 ιντσών, όταν είναι συνδεδεμένο στο dock και 12 ιντσών, όταν χρησιμοποιείται ως tablet. Αυτό η εταιρία το αποκαλεί Smart Frame.

Τέλος, η πιο πιθανή εξήγηση γι’ αυτό είναι, ότι τα ακριανά pixel απενεργοποιούνται προκειμένου να δημιουργηθεί τεχνητά ένα παχύτερο bezel, κάνοντας το tablet πιο βολικό στο κράτημα. Ακούγεται έξυπνη υλοποίηση αυτή, ίσως ακόμη και αναγκαία εάν η οθόνη του Microsoft Surface Pro 4 έχει πραγματικά πολύ λεπτά bezel σύμφωνα με τη φήμη.