Ο νέος ανταγωνιστής του ChatGPT είναι το Gork του Elon Musk και της xAI

Θα ενσωματωθεί απευθείας εντός του Twitter/X
04 Νοεμβρίου 2023 23:43
Ο νέος ανταγωνιστής του ChatGPT είναι το Gork του Elon Musk και της xAI

Όπως σας ενημερώσαμε, η νέα εταιρία του Elon Musk, η xAI θα παρουσίαζε σήμερα το πρώτο της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης. Ακριβώς και έτσι έγινε, με τον ίδιο τον Musk να κάνει τα αποκαλυπτήρια μέσα από τον λογαριασμό του στο X. Γνωρίστε, το Grok, το νέο AI σύστημα που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI και τα διάφορα άλλα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα που έχουν τραβήξει πάνω τους όλα τα βλέμματα τελευταία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο αυτό chatbot έχει σχεδιαστεί για να έχει πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα, δίνοντας μια πινελιά χιούμορ στις απαντήσεις του. Το μεγάλο του πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι πως θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα πραγματικού χρόνου, πέρα από αυτά πάνω στα οποία έχει εκπαιδευτεί. Αυτό σημαίνει πως το Grok μπορεί να σχολιάσει και να ενημερώσει τους χρήστες μέχρι και για τις τελευταίες εξελίξεις τις επικαιρότητας. Η πρόσβαση στα δεδομένα πραγματικού χρόνου γίνεται μέσα από τις αναρτήσεις στο κοινωνικό δίκτυο X, του Elon Musk.

Μάλιστα, το Grok θα είναι προσβάσιμο απευθείας μέσα από το X, όντας προνόμιο των X Premium+ συνδρομητών για $16 το μήνα. Παράλληλα, μια ακόμη έκδοση του Grok θα ενσωματωθεί στα οχήματα της Tesla.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η AI αυτή μπορεί να διαχειριστεί 25 χιλιάδες χαρακτήρες ως context. Το μοντέλο προσεχώς θα γίνει multi-modal, μπορώντας να παράγει και να αναγνωρίσει εικόνες, καθώς και να αναγνωρίσει ήχο. Το γνωστικό του πεδίο βασίζεται στο 825GB ‘The Pile’, ένα σύνολο language modelling δεδομένων ανοικτού κώδικα που αποτελείται από 22 μικρότερα σύνολα δεδομένων υψηλής ποιότητας, καθώς και από exabytes δεδομένων από αναρτήσεις στο X που χρησιμοποιήθηκαν για περαιτέρω βελτίωση.

Για την ώρα το Gork είναι διαθέσιμο μόνο για μια μερίδα χρηστών στο πλαίσιο μιας early beta, ενώ σύντομα θα καταφθάσει για όλους τους X Premium+ συνδρομητές.