Η Samsung βάζει τέλος στους ιούς στα Galaxy smartphones με νέα αυστηρά μέτρα

Μέσα από το One UI 6
02 Νοεμβρίου 2023 08:50
Η Samsung βάζει τέλος στους ιούς στα Galaxy smartphones με νέα αυστηρά μέτρα

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις κακόβουλων εφαρμογών που κατάφεραν να περάσουν τους ελέγχους ασφαλείας της Google και του Play Store, μολύνοντας εκατομμύρια συσκευές. Τώρα, η Samsung θέλει να βάλει τέλος στο φαινόμενο για τους κατόχους Galaxy smartphones εισάγοντας την ολοκαίνουργια λειτουργία 'Auto Blocker' με το One UI 6.

Πρόκειται για ένα προαιρετικό χαρακτηριστικό που μπορούν να ενεργοποιήσουν οι χρήστες που θέλουν την μέγιστη ασφάλεια στο κινητό τους. Το Auto Blocker εφαρμόζει ένα πολύ πιο αυστηρό σετ κανόνων που κλείνει πολλές οδούς που θα μπορούσαν πιθανώς να μολύνουν ένα Android smartphone.

Αρχικά, το Auto Blocker αποτρέπει την εγκατάσταση οποιουδήποτε APK, εκτός αν έχει κατέβει απευθείας από το Galaxy Store ή το Google Play. Αυτό είναι ένα μέτρο για την προστασία των χρηστών από επιθέσεις social engineering που τους πείθουν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν APKs που είναι μολυσμένα με κακόβουλο λογισμικό ή spyware. Επιπλέον, το Auto Blocker έχει τη δυνατότητα να σκανάρει τις εφαρμογές του smartphone για να εντοπίσει malware, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την αξιόπιστη και διαρκώς ενημερωμένη βάση δεδομένων της McAfee.

Άλλο ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό του Auto Blocker είναι η δυνατότητα να μπλοκάρει όλες τις μη εξουσιοδοτημένες εντολές και εγκαταστήσεις λογισμικού μέσω USB. Αυτό προστατεύει τους χρήστες που φορτίζουν τις συσκευές τους σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Το Auto Blocker, όπως και το νέο Message Guard της Samsung που πλέον προστατεύει του χρήστες από ‘zero-click’ επιθέσεις και σε third-party εφαρμογές μηνυμάτων, όπως τα Messenger, Telegram και WhatsApp, είναι αποκλειστικά διαθέσιμα στην τελευταία έκδοση του One UI. Αυτό σημαίνει πως για την ώρα υπάρχουν μόνο στα Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra, ωστόσο σύντομα θα έρθουν και στις εξής συσκευές:

  • Galaxy S21 σειρά ή νεότερο
  • Galaxy Z Flip 3 και Z Fold 3 ή νεότερο
  • Galaxy A04s, A13, A23, A33, A52 και A72 ή νεότερο
  • Galaxy M23, M33 και M53 ή νεότερο
  • Galaxy F14, F23 και F54
  • Galaxy Xcover 6 Pro
  • Galaxy Tab S8 ή νεότερο