Η X ξεκίνησε να χρεώνει $1 τους νέους χρήστες

Σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσει τα bots
18 Οκτωβρίου 2023 09:35
Η X ξεκίνησε να χρεώνει $1 τους νέους χρήστες

Η X επιβεβαίωσε και επίσημα τα σχέδιά της να χρεώνει τους νέους χρήστες της πλατφόρμας. Το project ονομάζεται “Not a Bot” και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική φάση στη Νέα Ζηλανδία και στις Φιλιππίνες.

Οι νέοι χρήστες της X καλούνται να πληρώσουν ετήσια συνδρομή με την εγγραφή τους, της τάξης του ενός δολαρίου Αμερικής.

Από τις 17 Οκτωβρίου 2023 ξεκινάμε να δοκιμάζουμε το “Not a Bot”, μία νέα συνδρομή για τους νέους χρήστες στις δύο χώρες. Το νέο πρόγραμμα αναπτύχθηκε για να ενισχύσει τις ήδη σημαντικές προσπάθειές μας για να μειωθεί το spam, η χειραγώγηση της πλατφόρμας μας και η δραστηριότητα των bots. Η κίνηση αυτή θα αξιολογήσει ένα πιθανώς ισχυρό μέτρο το οποίο θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τα bots και τους spammers στην X, ενώ ταυτόχρονα ισορροπούμε την πρόσβαση στην πλατφόρμα με ένα μικρό ποσό.

Οι χρήστες που θα πληρώσουν τη συνδρομή θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το τηλέφωνό τους και θα μπορούν να χρησιμοποιούν χαρακτηριστικά όπως η δημιουργία tweet, retweets, bookmarks και likes. Οι υπόλοιποι θα έχουν πρόσβαση στην X μόνο σε “read only” mode.

Η X ξεκαθαρίζει πάντως πως αυτή η αλλαγή δεν επηρεάζει προς το παρόν τους ήδη υπάρχοντες χρήστες, καθώς δε γίνεται για αύξηση κερδών αλλά για την ασφάλεια της πλατφόρμας. Δεν απάντησε όμως στο ερώτημα αν κάποια μέρα αυτή η χρέωση γίνει καθολική.