Κουμπί προστασίας από βιολογικά όπλα για το νέο Tesla Model X

Ο Elon Musk υπερασπίζεται την ύπαρξή του
01 Οκτωβρίου 2015 06:47
Κουμπί προστασίας από βιολογικά όπλα για το νέο Tesla Model X

Η Tesla αποκάλυψε πριν δυο μέρες το νέο Model X και ο Elon Musk μίλησε για το νέο “bioweapon defense mode” κουμπί όπως το ονομάζει, δηλώνοντας πως “πρόκειται για αληθινό κουμπί”, υπερασπιζόμενος την ύπαρξή του στο αυτοκίνητο. Το Model X είναι περήφανο για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν οι επιβάτες στο εσωτερικό του, αφού το φίλτρο του είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από αυτά των συμβατικών αυτοκινήτων. Μάλιστα ο Musk υποστήριξε πως η καθαρότητα του αέρα μέσα στο όχημα “αγγίζει νοσοκομειακά επίπεδα”.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου λοιπόν, δήλωσε πως “αν πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή ένα σενάριο αποκάλυψης, το Model X θα σας κρατήσει ασφαλείς”, αφού η εταιρία ισχυρίζεται πως ο αέρας που μπαίνει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι 300 φορές πιο καθαρός σε σχέση με άλλα οχήματα από βακτήρια, 500 φορές από αλλεργιογόνα, 700 φορές από το νέφος της πόλης και 800 φορές από ιούς.

Προσπαθούμε να γίνουμε ο ηγέτης στην άμυνα σεναρίων αποκάλυψης” είπε κλείνοντας ο Musk. Αφήνοντας τα απίθανα σενάρια στην άκρη, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη σε πόλεις με σοβαρό πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως το Πεκίνο, αλλά και για άτομα με έντονες αλλεργίες, ή εξαιρετικά αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα που πρέπει να βρίσκονται σε αέρα με ελεγχόμενες συνθήκες. Τι άλλο να ζητήσουμε από ένα αυτοκίνητο με φουτουριστικό design, ημι-αυτόνομο, ηλεκτρικό, πιο γρήγορο και από Porsche; Μα φυσικά την ικανότητα να μας βγάλει ζωντανούς από ένα zombie apocalypse.