Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι; - Τι απάντησε ο Elon Musk

“Εμείς είμαστε οι εξωγήινοι”
09 Οκτωβρίου 2023 17:33
Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι; - Τι απάντησε ο Elon Musk

Από την περίφημη αποκάλυψη των αρχαίων δειγμάτων του Μεξικού, μέχρι τις καταθέσεις πρώην αξιωματούχων του στρατού των ΗΠΑ πως η κυβέρνηση έχει στα χέρια της εξωγήινο “βιολογικό υλικό”, το θέμα των ΑΤΙΑ ή UFO είναι εδώ και καιρό πρώτο θέμα συζήτησης. Τώρα, το δικό του λιθαράκι κλήθηκε να βάλει ο Elon Musk, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και επικεφαλής της SpaceX, ίσως της κορυφαίας εταιρίας στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, ο Musk εμφανίστηκε μέσω βίντεο σύνδεσης στο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν την Πέμπτη (5 Οκτωβρίου), όπου μίλησε σχετικά με τη φιλοδοξία του να εκτοξεύσει το διαστημόπλοιο Starship στον Άρη, καθώς και για άλλο θέματα, όπως για παράδειγμα πώς μπορεί να μοιάζουν οι μελλοντικές αποστολές των ανθρώπων στο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση πέρασε και από το θέμα των εξωγήινων.

Ο Musk ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως δεν έχει αποδείξεις πως υπάρχουν. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά αν έχω δει αποδείξεις για εξωγήινους και δυστυχώς δεν έχω δει καμία τέτοια απόδειξη ακόμα. Εμείς είμαστε οι εξωγήινοι, όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

Και νομίζω ότι αν κάποιος θα ήξερε, αυτός θα ήμουν μάλλον εγώ. Και εγώ δεν έχω δει καμία απόδειξη εξωγήινων.

Έτσι, αυτό που μάλλον αφήνεται να εννοηθεί είναι ότι αυτό το μικροσκοπικό κερί συνείδησης που είναι η ανθρωπότητα, είναι το μόνο που υπάρχει σε ένα απέραντο σκοτάδι, και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το κερί αυτό δε θα σβήσει.

Χαριτολογώντας, ο Musk πρόσθεσε πάντως ότι αν ποτέ δει κάτι, θα κάνει αμέσως tweet.

Θα το έλεγα αμέσως στο Twitter. Αυτό θα ήταν ίσως το κορυφαίο tweet όλων των εποχών. 'Βρήκαμε έναν, παιδιά!' Είναι το τζάκποτ με περίπου 8 δισεκατομμύρια likes.


Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα, ίδρυσε την SpaceX που είναι ίσως η κορυφαία εταιρία στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, πραγματοποιώντας αποστολές για τη NASA και έχοντας ένα τεράστιο δίκτυο δορυφορικού διαδικτύου παγκόσμιας εμβέλειας. Φυσικά, είναι ευρέως γνωστός ως επικεφαλής της Tesla, η οποία έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, ενώ αναπτύσσει ταυτόχρονα και έναν από τους πιο εντυπωσιακούς στόλους ρομπότ.

Συγχρόνως, είναι και ο ιδρυτής της The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και συνιδρυτής της Neuralink, μια ακόμη εταιρία του που καταπιάνεται με τεχνολογίες αιχμής, αφού αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή. Πρόσφατα ο Musk ξεκίνησε και την xAI, μια εταιρία τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει τα δικά της AI μοντέλα. Η εντυπωσιακή λίστα των εταιριών του ολοκληρώνεται με το Twitter, το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ο Musk αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, μεταμορφώνοντάς το σταδιακά στο X.