Windows 11: Το νεότερο update προκαλεί ένα εκνευριστικό θέμα στα AMD συστήματα

Αλλά ευτυχώς δεν είναι πολύ σοβαρό
04 Οκτωβρίου 2023 15:13
Windows 11: Το νεότερο update προκαλεί ένα εκνευριστικό θέμα στα AMD συστήματα

Το νεότερο cumulative update των Windows 11, με κωδικό έκδοσης KB5030310, το οποίο κυκλοφόρησε σε preview μορφή στις 26 Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι προκαλεί ένα άκρως εκνευριστικό πρόβλημα στα συστήματα με AMD κάρτες γραφικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές στα forums της AMD, μετά την εγκατάσταση της εν λόγω ενημέρωσης, το Adrenalin control panel σταματά να δουλεύει σωστά και έτσι κάθε φορά που o χρήστης κάνει επανεκκίνηση τον υπολογιστή του, όλα τα settings χάνονται και επιστρέφουν στις default ρυθμίσεις.

Τα καλά νέα είναι πως ο driver συνεχίζει να δουλεύει, πράγμα που σημαίνει ότι χρήστες μπορούν να παίξουν παιχνίδια, να χρησιμοποιούν προγράμματα με GPU επιτάχυνση, κ.ο.κ, αλλά σίγουρα το θέμα δεν παύει να είναι τρομερά εκνευριστικό. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αξιοποιήσει χαρακτηριστικά όπως τα Hyper RX, Anti-Lag, Radeon Boost ή RSR, θα πρέπει να τα ενεργοποιεί κάθε φορά που ανοίγει τον υπολογιστή του.

Προφανώς, αν έχετε κάρτα γραφικών της AMD, προτείνεται για την ώρα να κάνετε υπομονή πριν να εγκαταστήσετε την εν λόγω ενημέρωση.

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο cumulative preview update KB5030310 των Windows 11 υπόσχεται διάφορες διορθώσεις bugs, όπως κάποια θέματα που υπήρχαν με το Excel, το sleep mode και τη λειτουργία της αναζήτησης. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα patch notes σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft πατώντας εδώ.