Η Google παίρνει μέτρα για να περιορίσει το πιο εκνευριστικό φαινόμενο στο Gmail

Ναι, καλά μαντέψατε
03 Οκτωβρίου 2023 23:45
Η Google παίρνει μέτρα για να περιορίσει το πιο εκνευριστικό φαινόμενο στο Gmail

Το spam είναι ίσως μια από τις πιο εκνευριστικές πτυχές των e-mails και μια που σχεδόν όλοι αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Για να μετριάσει κάπως τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των ανεπιθύμητων e-mails, η Google πρόκειται να εφαρμόσει νέους κανονισμούς για το Gmail τον Φεβρουάριο του 2024, που θα στοχεύουν τη δράση των αποστολέων μαζικών μηνυμάτων, δηλαδή όσους αποστέλλουν καθημερινά πάνω από 5.000 e-mails σε λογαριασμούς Gmail. Αυτοί οι πιο αυστηροί κανόνες στοχεύουν όχι μόνο στη σημαντική μείωση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αλλά και στην ενίσχυση της ασφάλειας και στην απλούστευση της διαδικασίας που χρειάζεται να ακολουθήσει κάποιος για να σβηστεί από λίστες.

Κομβικό σημείο αυτής της νέας πρωτοβουλίας είναι η επιβολή ενός οριστικού ανώτατου ορίου ποσοστών ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για τους αποστολείς μαζικών e-mails. Αν και οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές του Gmail συμβουλεύουν αυτούς τους αποστολείς να διατηρούν τα ποσοστά spam κάτω από το 0,3%, αυτό ήταν τόσα χρόνια μια απλή οδηγία. Από τον Φεβρουάριο, οι νέοι κανόνες θα επιβάλλουν αυτό το όριο, κάτι που η Google αναμένει ότι θα αποσυμφορήσει σημαντικά τα inboxes των χρηστών.

Επιπλέον, οι αποστολείς θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να ενσωματώσουν ένα απλό κουμπί διαγραφής που με ένα κλικ θα σβήνει τους παραλήπτες από την εκάστοτε λίστα. Τώρα, όπως μπορεί να έχετε παρατηρήσει, τα περισσότερα newsletters παραπέμπουν με το ‘unsubscribe’ κουμπί τους σε σύνθετα ερωτηματολόγια που παιδεύουν τον χρήστη μέχρι να καταφέρει να σβηστεί.

Τέλος, για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αξιοπιστία και να βελτιωθεί γενικότερα η ασφάλεια, οι αποστολείς μαζικών αποστολών θα πρέπει να τηρούν τις βέλτιστες πρακτικές ελέγχου της ταυτότητάς τους, σύμφωνα με τους όρους της Google.

Tags: