Κάποια powerbanks με USB-C δεν φορτίζουν τα iPhone 15

Η πρώτη υλοποίηση του USB-C από την Apple δεν είναι και η πιο ομαλή
29 Σεπτεμβρίου 2023 16:00
Κάποια powerbanks με USB-C δεν φορτίζουν τα iPhone 15

Πάνω στα προβλήματα με τις θήκες, τη κατασκευή τιτανίου και την υπερθέρμανση των iPhone 15 έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη πρόβλημα στο όχι και τόσο ομαλό λανσάρισμά τους, το οποίο αφορά την ολοκαίνουργια USB-C θύρα, που η Apple υλοποιεί για πρώτη φορά στα κινητά της. 

Παρά το ότι η USB-C θύρα θα διευκόλυνε τους χρήστες των iPhone καθώς πρόκειται για ένα ενιαίο πρότυπο φόρτισης που χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και πολλά χρόνια στην αντίπερα όχθη των Android, αλλά και στην ίδια την Apple από τα iPad, φαίνεται πως προκαλεί θέματα με τη φόρτιση των iPhone 15. 

Όπως αναφέρουν στα forums του Reddit και του MacRumors δεκάδες χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα φόρτισης των iPhone 15 τους (ανεξαρτήτως απλών ή Pro μοντέλων) με USB-C powerbanks. Πιθανότατα το πρόβλημα να εντοπίζεται στην αντίστροφη φόρτιση που προσφέρει η USB-C θύρα των iPhone 15 και επιτρέπει να φορτίζουν οι κάτοχοι τα Airpods, τα Apple Watch και άλλα κινητά. 

Τουλάχιστον αυτή την εξήγηση έδωσε το τμήμα υποστήριξης της Anker, γνωστής εταιρίας αξεσουάρ φόρτισης, η οποία διαθέτει μοντέλα powerbanks που εντοπίστηκαν να μην λειτουργούν σωστά με τα iPhone 15. 

Ένα από τα powerbanks που επιβεβαιωμένα έχουν πρόβλημα είναι το Anker PowerCore Slim 10K PD, για το οποίο ένας κάτοχός του επικοινώνησε με την κατασκευάστρια εταιρία, που του είπε πως η μόνη λύση είναι να το φορτίσει μέσω... της απλής USB-A θύρας. Σε άλλες περιπτώσεις παρατηρούνταν ότι το iPhone 15 φόρτιζε το powerbank και σε άλλες δεν φόρτιζε η συσκευή καθόλου

Το MacRumors τονίζει ότι υπάρχουν αρκετά άλλα μοντέλα USB-C Powerbanks με Power Delivery τα οποία δουλεύουν κανονικά, αλλά θα πρέπει οι κάτοχοι των iPhone 15 να προσέχουν για τη συμβατότητα της συσκευής τους, με το powerbank που έχουν στην κατοχή τους ή σκοπεύουν να αγοράσουν.